Meny

16 nov 2017

Rachelle

Hej,

Nu har Pixel, tidigare Rachelle, bott hos oss i två veckor.
Redan första dagen visade vår lilla herre, Lilly, som är 1.5 år gammal ett stort intresse för Pixel men höll sig hela tiden på ett behagligt avstånd för att hon skulle känna sig bekväm. Efter 3 dagar under säng och soffa men ute när vi människor inte såg, började hon ta för sig mer och synas i hela lägenheten. 


Lilly har axlat rollen som storebror på bästa sätt och visat henne runt och att vi människor är behagliga och snälla. De leker mycket bra med varandra även om det ibland kan bli lite arg stämning då Lilly vill visa att det är han som bestämmer och biter på Pixel. Men hon är bra på att säga ifrån med ljud och slag, tar sig loss och springer efter med honom hack i häl, gömmer sig någon minut innan hon är framme igen och söker kontakt. 


Hon tycker även mer och mer om vår närhet och ligger gärna i soffan och spinner högt när man klappar på magen. Det är fantastiskt att hon redan efter 2 veckor har anpassat sig så bra, är nyfiken och hela tiden vågar mer och mer. När man kommer hem om dagarna sitter Lilly alltid vid dörren och väntar och även om Pixel inte sitter bredvid honom så är hon inte långt ifrån och observerar. När ytterdörren väl är stängd kommer hon fram med svansen i vädret och med pigga ögon och vill gärna ha kontakt. Vi kan klappa, gulla och pussas även om det ibland är lite läskigt. Med tiden kommer det att bli bättre och för varje dag som går får hon mer självförtroende, tar för sig mer och söker sig till oss- något Lilly är bra på att lära henne! 


Favoritleken är att klättra i klösträdet som nästan är 3 meter högt, springa igenom prasseltunneln och jaga bollar samt jaga Lilly och låta sig jagas av honom. Hon har även upptäckt duschen och vill gärna komma in genom glasdörrarna för att dricka från marken och tycker att det är himla intressant när man sprutar vatten mot väggen och det rinner ner. Hon älskar att leta upp godisar som man lägger ut och att få känna vinden i pälsen när man tar med henne i famnen ut på balkongen.


Det är underbart att följa hennes utveckling och den positivitet och glädje hon bidrar med! Varje dag gör hon framsteg och vi är så glada över att Lilly har fått en kompis.


Tusen tack till er alla på Stockholms katthem för ett engagemang, era stora och varma hjärtan och den hjälp som ni ger katterna. Och tack för Pixel!

Hälsningar,
Jonas och Louise

Ingmarie, volontär 12:18, 12 december 2017

Vilken härlig läsning! Så snabbt lilla Pixel har blivit en del av familjen. Önskar er många lekfulla år tillsammans!

    Skriv en kommentar



Rachelle nov 17-4 Rachelle nov 17-3 Rachelle nov 17 Rachelle nov 17-2

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen