Meny

26 maj 2017

Mila & Cabrini - uppdatering

Mila & Cabrini


Då var det dags för en liten uppdatering från Kungen & Drottningen av Södermalm. Jodå, de kör fortfarande med sin servicepersonal! Just nu är det annars skönt att ligga vid fönster- eller balkongspringan och ta frisk luft eller ligga på fönsterbrädet i solen. Vilka paschor!

 

Matte har morgonritual med Mila där vi klappar lite och säger god morgon. Numera sluter hon ögonen och kan lägga ner huvudet och visa att det är skönt. Cabrini tar godis ur handen och är väldigt nära men man får passa på att klappa när han tror att man inte tittar på honom. Lite kul faktiskt, oftast är det husse som kommer åt när han sitter vid arbetsplatsen och Cabrini smyger omkring. Då går det jättebra att klappa ryggen och svansen, inga problem. Men om man tittar på honom – usch, otäcka människor, ta inte på mig, ni har baciller! Men han springer inte, han bara flyttar sig lite.

 

Båda är väldigt sociala och kommer gärna ut för att hålla oss sällskap i köket. Och när det är TV-dags ligger de och är med i gruppen. Mila tittar rätt ofta på TV, varför kan man undra men hon är i alla fall fascinerad.

 

Mila, som är den vaksamma av dem, har börjat leka själv också. Annars far de ju omkring som tokar och gör repor i golvet (skojar) för det går i racerfart.

 

De är fina i pälsarna, ögonen är klara och de är pigga – då mår mao bara bra. Och nu hör vi dem brumma ordentligt, spinnerifabriken är igång! Om man bara fick ha dem i knät någon gång!

 

Mysbehovet var stort så vi besökte matte till Armani, Lillan och Consie. Armani mötte oss redan i dörren. Det är en stor herre! Men tar lite ofint till skillnad från Cabrini (vi hade självklart med oss present till missarna). Lillan tog visserligen en godis men umgicks mest från håll. Men Consie! Hon kom direkt och ställde sig upp mot Milas och Cabrinis husse och luktade och hälsade. Och sedan la hon sig tillrätta och ville bli klappad. Efter ett tag bytte hon till mig så även jag skulle klappa. Vilken fantastisk förändring! Jag är så glad för att allt funkar och Consie äntligen har fått ett hem och ett hem där hon trivs. Nu blir jag nästan tårögd.

 

Bifogar några bilder. 1. Mila – där det syns hur fin hennes päls är. 2. Cabrini och Myran tar en paus. 3. Ska Bajen marschera nu igen! 4. Var slutar den ena katten och var börjar den andra?

 

Massor med kramar till alla som jobbar för dessa underbara djur! Och vi håller tassarna att ni fyrbenta snart hittar ett för-alltid-hem!

Annika, servicepersonal

Suzanne, volontär 20:57, 27 maj 2017

Hälsningar till servicepersonalen: lika bra ni vänjer er. Så här är det bo i en katts hem :-)

Chanda, Milton, Kirre och Celine hälsar till husägarna: Håll personalen kort så får ni ett lyckligt liv :-D

    Skriv en kommentar



Mila-Cabrini maj 17-4 Mila-Cabrini maj 17-3 Mila-Cabrini maj 17 Mila-Cabrini maj 17-2

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen