Meny

23 dec 2018

Titti

Hej Stockholms Katthem!

Jag kom till Stockholms Katthem för att adoptera och ta hem en katt. Jag tyckte om 
Titti direkt( jag har inte bytt hennes namn). Titti var låg och blyg och rörde sig inte utanför sin korg på katthemmet.
Den katten hon var på katthemmet var inte samma katt som kom hem till mig.

Titti gömde sig de första timmarna inne i badrummet där hennes kattlåda fanns. Men efter fyra timmar kom hon ut och började utforska lägenheten. Hon höll sig hela tiden på avstånd, hon såg till att jag alltid var på andra sidan rummet när hon tassade runt. Redan första natten lekte hon vilt och höll mig uppe med sina äventyr.
Titti kommer när jag ropar på henne, oftast när det är matdags. Hon sitter bredvid min tallrik vid varje måltid och hoppas på att jag ska dela med mig.


Hennes favoritleksaker trodde jag skulle vara de leksaker jag köpt till henne men blev istället mina hårtofsar som hon hittat överallt. Idag gillar hon när jag leker med henne och kastar tofsar upp i luften och hon flyger iväg efter dom. Hennes favoritplatser är min fåtölj där hon har uppsyn över hela lägenheten och mitt stora fönster. Jag bor vid en park där hundar och människor går förbi hela dagarna. Där kan hon sitta i timmar och titta ut på allt som rör sig utanför.
Det har gått ca två månader sen jag fick hem Titti och vi gör framsteg varje dag. Jag får tyvärr inte klappa henne än utan att hon backar och går därifrån. Jag får sträcka fram handen till henne och hon nosar på mig men får sedan nog och går.
På nätterna är det tvärtom, hon är nyfiken och jag har flera gånger vaknat över att hon står på nattduksbordet och tittar på mig eller att hon gått runt i sängen och stått på mig.

Titti hade problem med sin mage på katthemmet och åt specialkost. Hon äter fortfarande den maten och är inte längre lika dålig i magen som berodde på stressen av katthemmets miljö. Hon kan bli dålig i magen till och från men det går oftast tillbaka redan efter en dag.
Kyckling och fisk gör henne glad och då kommer hon fram och ivrigt äter direkt från mina fingrar. Vi tar varje dag som den kommer och håller tålamodet uppe att hon kommer bli ännu tryggare.


God Jul och Gott Nytt År önskar Catharina och Titti!

Matilda (Tittis chaufför) 22:27, 1 januari 2019

Tack för uppdateringen! Så kul att höra att det går bra för fina Titti <3

Helena Berg 23:33, 1 januari 2019

Så väldigt fint att höra om Titti. Jag var hennes skyggisfadder på katthemmet och tyckte inte det gick framåt alls. Hon vantrivdes där och behövde komma därifrån för att må bra och utvecklas. Jag är så glad för hennes skull och din.

Ingela 14:08, 4 januari 2019

Vad roligt och lite otippat! Jag hälsade också på Titti, men valde till slut en annan (Marika), som har väldigt svårt att vänja sig vid hemmets första katt??

    Skriv en kommentarTitti dec 18 Titti dec 18-2

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen