Meny

21 mar 2018

Dr Robert & Jarmo

Hej!


Jarmo är i skrivande stund inlagd på Bagarmossens djursjukhus för sin radiojodbehandling. Det har varit väldigt jobbigt att lämna ifrån sig honom men jag får löpande uppdateringar från personalen och han verkar tack vare de enorma framsteg han gjort må rätt bra ändå. Han gömmer sig inte men han fräser lite ibland (som han alltid gör). 


Jarmo kan nog vara världens snällaste katt, han gör inte en fluga förnär. Han vill gosa så fort han får chansen men håller sig gärna i mitt (hans) sovrum om dagarna där han kan välja mellan kattbädden och min säng för sina tupplurar. Ibland sitter han på min mage när jag gått och lagt mig. 


Hans hälsa har det dessvärre varit värre med, förhoppningsvis ska radiojodbehandlingen få bukt med hypertyreosen så att han slipper ta medicin två gånger om dagen, men artrosen är något som vi helt enkelt får ge smärtstillande för. Han är väldigt stel i bakre delarna av ryggen så han får hjälp med pälsvård i form av borstning för att få bort löst hår och att förhindra att pälsen tovar sig för honom. Han kan inte komma upp på särskilt många möbler här hemma så sängen står direkt på golvet utan ben och jag ska försöka bygga en liten trappa upp till soffan. 


Dr Robert är en väldigt spännande liten katt, vi hade lite problem ett tag med att han inte ville äta och dessutom att han bajsade utanför lådan. Båda sakerna har blivit bättre nu senaste månaden, det sker ibland lite olyckor utanför lådan men vi har skaffat ännu en kattlåda så förhoppningsvis så tycker han bättre om den lådan. Han är lite lätt stissig när jag går runt i lägenheten och han har en olycklig vana att springa framför mina fötter för att sedan bli ytterst förnärmad när jag nästan råkar trampa på honom. 


Mat verkar vara hans stora passion här i livet, när det är dags för utfodring stryker han sig mot mina ben, mot Jarmo och Zingo, mot kartonger, möbler och egentligen allt som är i närheten. Vid matdags kan jag även ibland klappa honom lite försiktigt. Han är pigg och nyfiken för sin ålder och otroligt snabb med tanke på att han bara har tre tassar, att fånga in honom för kloklippning var inte det lättaste jag gjort. 


Alla katterna kommer bra överens men ibland händer det att Robert blir lite för ettrig för Zingos smak, handlar främst om när han försöker sno Zingos mat eller om han vill vara ifred för tillfället. Oavsett så går det bra, de sover gärna på samma ställe som synes på en av bilderna och Roberts kaxighet har nog hjälpt honom att komma in i gänget. 


Hälsningar
Hedvig, Zingo, Jarmo och Doktorn Suzanne, volontär 13:37, 22 mars 2018

Fina grabbarna! Hoppas verkligen att Jarmo blir hjälpt av behandlingen.Skönt att höra att Robert nu äter och förhoppningsvis håller sig i lådan. Båda killarna har en speciell plats i mitt hjärta <3

Ingmarie, volontär 23:13, 24 mars 2018

När jag blir katt i mitt nästa liv då ska jag bo hos Hedvig!
Så underbart med den omvårdnad som Jarmo får, tack vare det kan han trots sina åkommor vara en lycklig och trygg katt. Det värmer så i hjärtat! Att sedan sötnosen Dr. Robert kommit till samma familj gör ju saken ännu bättre!

Lena 09:24, 6 april 2018

Underbara Jarmo med värdens bästa matte, lyckliga katter som får bo där.
Hälsar Lena, Maltes (Brinn)matte.

Gerd, värdinna 19:56, 14 april 2018

Så roligt att höra att katterna har det så bra och trivs med varandra. Doktor Robert är den ende av dem jag träffat och jag blev väldigt kär i honom. Jag hoppas verkligen Jarmo får må hyfsat bra med sin artros och att Doktorn inte har ont i ryggen pga sitt handikapp. Roligt att följa er på Instagra.
Lycka till framöver. ????????

    Skriv en kommentarJarmo mar 18 Dr Robert mar 18 Dr Robert - Jarmo mar 18
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen