Meny

6 jun 2019

Milla söker nytt hem

Milla är en treårig sphynx. Hon är fantastiskt kelig och social och rolig och mycket vacker. Hon älskar att kramas, ligga i knäet, sova nära i sängen och att dribbla med pingisbollar. Hon pratar rätt mycket men har ett hyfsat lugnt temperament för att vara en sphynx. Hon är lätthanterlig med kloklippning och bad men livrädd för veterinären.

Milla tycker även om att äta mat. 


Problemet är bara att hon är allergisk mot precis allt, inklusive allergifoder. Vi har hittat ett enda foder som gör henne i princip symptomfri. Som ni förstår är detta svårt att kombinera med ett litet barn som kastar mat på golvet och trötta föräldrar som inte alltid orkar hålla köket rent. När Milla får allergiska eksem bör hon behandlas med kortisonspray och kräm. Därtill har sphynxar ett något större behov av omvårdnad än andra katter, t.ex. rengöring av öron och runt klorna. Detta är alltså en "high maintenance" katt. Milla är därtill skeptisk till barn och tycker inte om andra katter. Hon har något större acceptans för små hundar.


Milla är alltså inte en katt för småbarnsfamiljen och inte för den som är ovan vid djur. Vi behöver ingen ersättning för henne men är mycket måna om att hon kommer till rätt hem. Det skär i mitt hjärta men Milla är en underbar liten individ som förtjänar en familj som kan ge henne den tid och omvårdnad hon behöver ❤️


Kontakta Jenny på 0704330507 eller jennyblanck@gmail.com

F4342CB8-FC07-49AC-95E1-C266DAA1098E

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen