Meny

Dalziel

Har åkt hem8 årHankatt

DALZIEL är en svart/vit hankatt född ca 2011Han kom till Katthemmet med många andra katter från ett dödsbo i Oskarshamn som också visade sig vara ett vanvårdshem. 


Akuthusse berättar

När Dalziel kom hem till mig var han en orolig liten stackare som ständigt var på sin vakt. Han höll oss människor på avstånd med fräs. När han väl förflyttade sig i lägenheten gjorde han det blixtsnabbt och pressad mot golvet. 

Det tog tid innan det ens gick att komma nära honom men till slut rörde han sig åtminstone något mer bekvämt i lägenheten. Jag började göra försök att få röra vid honom men det var inte uppskattat och det var tydligt att Dalziel kom från dåliga förhållanden och vanskötsel. Jag gav inte upp utan försökte ta mig någon centimeter närmare varje dag. Dalziel började visa tecken på ökad trygghet och tog t.o.m. initiativ till att hoppa upp bredvid mig i soffan. Att få röra honom var det dock fortfarande inte tal om. Sakta men säkert och steg för steg närmade jag mig och till slut började han lita på mig och insåg att jag faktiskt inte skulle göra honom illa. 

Nu kan han bara inte få nog av gos och kliande. När jag är hemma vägrar han vara längre än ett par meter ifrån mig, och han sover med mig i sängen varje natt. Han älskar att ”stångas” och vill bli klappad och kliad precis överallt. Han är också högst pratglad.


Dalziel söker ett hem som ger honom mycket kärlek och trygghet. Han vill heller inte vara ensam hela dagarna utan vi ser att han ska få flytta till ett hem som har mycket tid att ge honom.


Dalziel flyttade till sitt nya hem 2019-07-21.

Dalziel (2)_red Dalziel (4)_red Dalziel3

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen