Meny

Freddan

Har åkt hem5 årHankatt

FREDDAN är en bruntabby hankatt född ca 2014. 


Han kom till Katthemmet efter att ha gått hemlös på Ingarö i åtminstone 1,5 år. 


Fd akutmatte berättar

När Freddan kom till mig så såg jag honom inte på flera dagar. I början rörde han sig inte särskilt mycket, mest på kvällen när jag hade lagt mig i sängen. Han var lite klumpig och välte omkull saker i köksfönstret.

Men sen gick det fort. För varje dag gjorde han framsteg och när han första gången kom in i köket när jag öppnade kylskåpet så visste jag att det hade vänt. Han pratar, snurrar runt benen och kurrar när det är dags för mat. 

Den sista tiden har han också väldigt tydligt talat om när det är mat- eller sovdags. Hämtar mig och visar vägen in i köket, kastar sig ibland omkull på golvet i upphetsning. När matskålarna ska ställas ner hjälper han gärna till, buffar på handen. Men att klappa honom går han oftast inte med på än så länge.
Han har också hittat sin plats i sängen. Varje natt har han sovit på samma plats nere vid mina fötter. Han putsar sig, rullar ihop sig och snarkar.
Han är en nyfiken, vänlig och försiktig kisse. Han leker inte särskilt mycket, men när han fått nattmålet har han fått kattfnatt och kutat runt en stund. 

Han gillar att sitta i fönstret och titta ut. På min baksida har jag några träd där både fåglar och rådjur samlas, så han har haft mycket att titta på.


Freddan åkte hem 190214.

Freddan_red1 Freddan (1)_red

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen