Meny

Toke

Har åkt hem8 årHankatt

TOKE är en gråtigré och vit hankatt född ca 2010. 


Han kom till Katthemmet tillsammans med ett stort antal andra katter från ett vanvårdshem i Salbohed tack vare samarbete med myndigheterna i Västmanland. Toke har tandlossning så det fick bli ett par vändor till tandläkaren. Eventuellt kommer fler tänder behöva dras i framtiden så man får be veterinären kika i hans mun vid de årliga vaccinationerna. 


Fd akutmatte berättar: 

Toke är en väldigt försiktig liten katt som är skeptisk mot människor i början men man får klappa på honom lite försiktigt. Efter ett tag hos oss så mjuknade han upp, mestadels för att jag ger honom mat tror jag. Han är nämligen väldigt förtjust i att äta.


Han kan fräsa till ibland om han känner sig trängd men det går över om man bara ger honom lite tid. Då blinkar han långsamt och man får klappa igen. I början var han nervös av sig och vågade inte äta när han hörde oss men nu har han inget problem med att äta även om vi är i samma rum eller sitter bredvid.

Jag tror att han i framtiden skulle trivas bäst att bo någonstans lugnt och som ensamkatt eller med en annan lugn katt. Han har varit accepterande med vår äldre katt som är lugn av sig. De kan äta bredvid varandra och sitta bredvid varandra utan problem. Han är dock inte alls lika förtjust i vår yngre katt då hon så gärna vill leka med honom.


Något han tycker om att leka med är laserpekare. Han tycker även om att vara högt upp. Vi brukar hitta honom sittandes på köksbänken eller köksbordet ibland och han vågade även sig på att prova klösträdet vi har.


Toke åkte hem 180327.Toke (5)_red Toke (1)_red

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen