Meny

27 aug 2022

Örjan - 10 år i sitt för-alltid-hem

Det är nu tio år sedan jag, i slutet av augusti, åkte till katthemmet i Västberga för att spana in en lite äldre hankatt som var listad som ensamkatt. Väl på plats fick jag dock veta att det just kommit i en yngre katt i samma kategori så jag passade på att hälsa på Örjan . Jag satte mig på golvet i buren och han kom fram och lade sig i mitt knä ganska omgående (se bild). Jag tänkte att det ju var en trevlig och gosig katt så jag bokade honom. Nu, efter tio år, vet jag att han egentligen inte alls gillar att ligga i knäet (däremot gärna nära bredvid i soffan eller sängen), så jag tror att det var hans knep få mig att gilla honom. Man kan nog säga att Ruskin (som han heter numera) valde mig lika mycket som att jag valde honom…


Vi firar nu tio år tillsammans och han har haft ett mycket gott liv. Han gillar, som sagt, att ligga nära inpå när han skall slappa eller sova. Han är rätt ”pappig” och inte så förtjust i andra människor. Jag brukar dock tipsa dem att borsta honom, för det gillar han mycket. Kanske allra mest gillar han att vara utomhus. Tyvärr smet han redan andra dagen han var här men kom sedan tillbaka efter ett dygn (ordentligt ångerfull) och sedan dess har hans uteliv varit mer sansat. Som tur är kan han vara ute här, på en egen uteplats, utan att vara speciellt nära bilar. Det är en rejäl tur för hans del att han inte blev en ren innekatt inne i stan (eller något liknande). Ibland får han åka till en stuga på landet och få gå ute i skogen och spana. Det gillar han så mycket att det blir ett rejält projekt att få in honom när det är dags för hemresa igen.


Vi vet ju inte hur gammal han är (gissar på 13), men han håller sig rätt pigg och frisk och är fortfarande aktiv av sig, även om han numera undviker att hoppa ned från bord eller liknande höjder.


Med detta jubileum vill jag passa på att tacka er på katthemmet för allt ert jobb och att Ruskin hamnade här.


Hälsar/Johan & Ruskin

Susanna Sjögren Tengwall 12:13, 28 augusti 2022

Fint skrivet om Ruskin Johan <3

Kerstin 12:49, 28 augusti 2022

Ja, Ruskin han det bra hos min bror Johan! Dom trivs riktigt bra ihop!

Ingrid (volontär) 19:24, 28 augusti 2022

Oj vad tiden går! Jag kommer så väl ihåg när du bokade honom och framför att när han rymde! Man blir ändå lycklig av att läsa hur bra han har det. En sån tur att ni fann varandra!

Gerd, volontär 00:08, 28 september 2022

Så fint att få läsa om Ruskin och se bilderna på den vackra killen, som jag dock inte hade den äran att träffa på ”gamla” katthemmet.
Grattis till de första 10 åren och hoppas på många fler.

    Skriv en kommentar



Örjan aug 22-4 Örjan aug 22-5 Örjan aug 22-6 Örjan aug 22-3

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen