Meny

Tussilago 4

Har åkt hem6 årHonkatt

TUSSILAGO 4 är en svartsköldpadda honkatt född 2016. 


Hon kom till Katthemmet efter att ha levt hemlös i Årsta. 


Fd akutmatte berättar

När Tussilago kom hem till mig var allting läskigt, ljud såväl som att vara ensam. Trots att jag bor i en etta fick jag inte gå till diskbänken tvärs över rummet utan att hon följde efter. Men med tiden blev hon tryggare och kunde nöja sig med att spana från toppen av loftsängen, även om det fortfarande är oacceptabelt att gå på toaletten ensam. Nu är hon nyfiken och hälsar på besökare och efter att ha nosat lite på dem vill hon gärna bli klappad. Tussilago är tydlig när hon vill gosa, då kelar, kurrar och knuffar hon tills hon blir klappad ordentligt. När hon är nöjd vill hon gärna fortfarande ligga bredvid, men när hon inte längre puffar på en utsträckt hand vill hon inte längre bli gosad med och då kan hon bli lite irriterad om man fortsätter.


På grund av Tussilagos svans som måste skadats under tiden som hemlös är inte hennes balans den bästa. Därför kan hon inte hoppa så högt, utan är väldigt försiktig. Samtidigt, som många andra katter, gillar hon att sitta högt upp och älskade att sitta uppe på min loftsäng och i fönstret. Hon skulle nog gilla ett ordentligt katträd. Den nya ägaren får gärna anpassa sitt hem lite: kanske en pall vid ett fönster eller liknande så hon kan ta sig dit. Svansen gör också att hon inte gillar att bli vidrörd kring rumpan och då kan hon säga ifrån. En stor personlighet i en liten kropp helt enkelt!


Tussilago söker nu ett hem som har mycket tid för henne och där hon får vara ensamkatt. I och med att hon är lite lättstressad tror vi inte att hon passar i en småbarnsfamilj men äldre barn ska gå bra. 


Under sin tid som hemlös skadade hon inte bara svansen utan även ena ögat. Båda dessa åkommor har kunniga veterinärer tittat på. Hon har också tandlossning och TR. Munnen är klar för nu men risk finns att fler tänder behöver dras senare i livet. 


Tussilago flyttade till sitt nya hem 2023-03-25

Tussilago (3)_red Tussilago (8)_red Tussilago (10)_red

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen