Meny

Katthemmet
canstockphoto4637838
Lena 6 maj 010_redigerad-1

Vår historia

Stockholms Katthem startade 1990 efter en ombildning av Kattvärnet som startade redan 1983. Vi är en ideell förening vars syfte är att ta hand om övergivna, nödlidande och hemlösa katter, att rehabilitera dem fysiskt och psykiskt samt omplacera dem till hem där de kan få den kärlek och omvårdnad de behöver, har rätt till och förtjänar. Dessutom verkar vi för att öka kattens sociala och rättsliga status.

Våra fyrbenta gäster behöver mat, kattsand och veterinärvård, vilket kostar mycket pengar. Vi erhåller inga regelbundna bidrag från stat eller kommun, utan finansieringen sker till största delen genom gåvor från godhjärtade privatpersoner i form av medlemsavgifter, faddergåvor och ibland testamenterade medel, samt ideellt arbete. Utan våra faddrar, alla som ställer upp som volontärer och de som ställer upp som akuthem skulle vi aldrig kunna överleva.

Katterna kommer till Katthemmet via bl.a. olika myndigheter såsom Länsstyrelsen och Polisen, men även djursjukhus och privatpersoner. Katthemmet är alltid fullbelagt, vilket betyder ca 60-65 intagna katter. Vi har också ett antal s.k. akuthem, privatpersoner som ställer upp och tar emot våra gäster vid behov. Många av katterna är skadade, i dålig kondition och/eller skygga och rädda, varför vi börjar omvårdnaden med att ge dem veterinärvård, fullgod föda, social träning och så mycket kärlek vi bara kan. En stor del av vårt arbete består också i att försöka omplacera katterna i trygga, harmoniska och kärleksfulla hem. Alla katter levereras till sina nya hem personligen av oss för att vi skall kunna försäkra oss om att hemmet är lämpligt för den aktuella katten. Ca 400 katter får varje år ett nytt hem genom oss.

Föreningen leds av en styrelse som grundar sitt arbete på föreningens stadgar. Ansvarig för drift och den löpande verksamheten är Katthemmets verksamhetschef Marja Waro.

Vi söker volontärer!

Kalendern för 2021 är här!

Öppettider

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen