Meny

Gråis

Har åkt hem

DENNA KATT FANNS I AKUTHEM
GRÅIS är en urgullig kille i gråtabby som levt hemlös (utefödd?) på Tranholmen tillsammans med många andra katter. Han är född ca 2004 och från början en rädd och lite fräsig kisse. Han är dock snäll och idag går det oftast alldeles utmärkt att klappa honom om man är mjuk och lugn, men han är inte 100% bekväm med människor än.

Gråis fick ett hem 2008-09-09, men kom tillbaka bara ett par veckor senare då nya ägaren tydligen inte insåg vad det innebär att ta hand om en lite skyggare kisse som behöver trygghet, kärlek, tålamod och tid samt att det är en stor omställning för honom att hamna i den främmande miljö som ett nytt hem innebär. Gråis trivs jättebra tillsammans med sin största beundrarinna, Ludda -- de ligger ofta och sover tillsammans, tvättar varanda och visar i största allmänhet att de är mycket förtjusta i varandra -- ursöta!! Därför säljs de tillsammans. HÄR kan ni se en liten filmsnutt med de små turturduvorna. Och här busar Gråis med Tibia!

Akuthemmet berättar:
Gråis är en helt underbar kille, som visserligen älskar att leka (favoritleksakerna är laserpekaren och snören), men eftersom han är skyggare än sin fästmö Ludda, har han svårare att ta för sig och därmed också att leka. Snabba rörelser eller plötsliga och höga ljud tycker han är väldigt läskigt. Han är lite lättare att klappa än
Ludda, men även här gäller det att man är lugn, han är på rätt humör, samt att han ligger på ett tryggt ställe. Gråis ligger gärna och myser med eller putsar/blir putsad av Ludda. Numera kan han traska runt i lägenheten på egen hand (utan Ludda), och om jag tittar på tv eller sitter vid datorn, kommer han ofta och lägger sig till rätta på
sin stol. Han äter allt jag sätter fram åt honom, utom möjligtvis kokt vit fisk och de torrisar han bör äta mot hårbollar.

Gråis behöver en väldigt lugn människa som tar sig mycket tid, fördelat på flera gånger, varje dag för att leka med honom. Eftersom han fortfarande är lite skygg, behöver han en människa som visar förståelse när man närmar sig lite för snabbt och han springer iväg. Han vill fortsätta bo ihop med sin fästmö under resten av, sitt förhoppningsvis långa, liv. Gråis med fästmö behöver därför en människa som tycker om dem för deras olika personligheter och även ser till att de aldrig behöver skiljas åt.

I oktober 2010 bestämde sig akuhemmet för att behålla Gråis och Ludda.
Gråis 2 Gråis

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen