Meny

Luxor

Har åkt hem

DENNA KATT FINNS PÅ KATTHEMMET
LUXOR och kompisen Snix kommer från ett misärhem i Tumba. Killarna är födda ca början av 2007, jättefina och snälla, men än så länge åt det skyggare hållet. Efter flytten från sitt akuthem till Katthemmet är båda väldigt storögda och tycker att det mesta är ganska läskigt, men det ger med sig när de kommit till rätta i den nya miljön.

F.d. akuthusse berättar:
Luxor är en väldigt elegant kisse med en vackert rödtigrerad päls och en fantastisk akrobat. När akuthusse kommer hem från jobbet får han leta för att hitta Luxors senaste gömställen. Han är väldigt bra på att krypa in bakom olika saker och gömma sig utan att välta ner något. Luxor är blygare än sin rumskamrat Snix, men tuffar till sig lite varje dag. Akuthusse har gjort till tradition att ge Luxor godis varje gång han kommer hem från jobbet. Efter en månads mutande med räkor, kattmyntetabletter och kokt torsk har nu Luxor bedömt det som tämligen riskfritt att komma till dörren och säga mjau när husse kommer hem. Fast om husse rör sig lite för snabbt med godiset i handen så är det ju bäst att springa och gömma sig en stund.

3 veckor senare: Snix och Luxor mår bra och börjar nu se ut som katter istället för som spöken. Dom har också blivit lite modigare och mer sociala. Dom är fortfarande inte så tama som mina egna katter, men dom är fullt klappbara om man bara närmar sig lugnt och försiktigt. Hastiga rörelser betraktas med stor misstänksamhet.

Du som låter Luxor få en plats i ditt hem måste vara beredd på att det kommer att ta ganska lång tid innan han litar på dig så mycket att han blir klappbar. En snäll kattkompis måste finnas i hans nya hem.

Luxor åkte hem 2008-09-20
Luxor 2 Luxor

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen