Meny

Mars: Kora

Övrigt

Mars månads kalenderkatt är Kora. Hon kom till oss från en man i Kopparberg som hade samlat på sig alldeles för många katter. När han blev sjuk och inte längre kunde ta hand om dem skulle de avlivas, varpå vi tog emot 6 av hans katter.

När Kora kom till oss var hon ingen vän av människor, utan tyckte att vi var jätteläskiga. Hon pep iväg och fräste när man kom för nära, vilket man gärna ville med tanke på hennes vackra färger, tjusiga päls och gulliga ansikte. Tack vare detta blev hon snabbt bokad och fick ett hem i slutet av mars 2007. Kora var också en av de katter som deltog i vår sommarkampanj med skyltar på tåg, t-bana och bussar.

Nya hemmet berättar:
Det är nu 1 år sedan Kora, som idag heter Jasmin, kom hem till mig och mina tre andra katter. Det har tagit lång tid för henne att förstå att när vi människor rör oss i lägenheten, så vill vi henne inget illa. I början var mina andra katter inte så förtjusta i henne, men numera är hon en i gänget. Hon är väldigt glad för min äldsta perserhane, och hon följer honom gärna till matskålen och ligger bredvid honom i soffan. Hon håller sig gärna nära mig också när jag sitter i soffan, men jag får inte röra henne. Dock luktar hon ofta på mina fingrar och tår. Och det är lätt att locka fram henne med fjädervippan, som hon gärna leker med oavsett om jag håller i den eller inte. Då det inte har gått att borsta henne, sövdes hon i veckan hos veterinären och fick en totalrakning. Det var inget roligt, men nödvändigt. Så kul var det idag, när jag faktiskt fick smeka henne på kinden för första gången. Det är för mig inte bråttom att stressa henne till kontakt, det viktigaste är att hon är frisk och att hon har fått den kontakt med de andra katterna som jag hoppades på från början.

Hälsningar,
Christina
Mars: Kora 2 Mars: Kora

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen