Meny

Niro

Har åkt hem

DENNA KATT FINNS I AKUTHEM
NIRO, en synnerligen charmig -- både till sätt och utseende -- rödtigrerad kille, född ca 1998. Han omhändertogs av Djurskyddsinspektören i Norrtälje från en gammal dam som inte längre kunde ta hand om sina katter. När Niro kom till oss var han mager, tovig och full med slagsmålsskador, men trots allt full av kärlek till alla han mötte. Idag är han rund och go med blank och mjuk päls.

Hans akuthem berättar:
När Niro kom till mig var han mager, illaluktande och skadad. Men det dröjde inte länge innan jag förstod att Niro är en mycket speciell katt. Han tydde sig mer och mer till mig. Jag fick klippa hans klor, tvätta honom och klappa och gosa så mycket jag ville. Efter några dagar försvann hans hemska lukt och han började tvätta sig själv. Niro har upptäckt hur mysigt det är att dela kudde när man sover, han kan inte ligga nära nog. Jag har haft många hemlösa och underbara katthemskatter, men ingen som Niro. Han är på alla sätt den perfekta innekatten trots att han tidigare vandrat ute. Han visar inga tecken på att vilja gå ut utan spenderar nöjd sina dagar med att gosa, sova, äta, snacka och leka. Till min stora glädje klöser han inte på några möbler eller väggar. Kort sagt är Niro alldelens perfekt.

Efter en kort tid i akuthemmet märket vi dock att något inte stod rätt till. Niro drack kopiösa mängder vatten och åt som om han aldrig fått mat tidigare. Efter ett blodprov kunde det konstateras att han hade diabetes som kräver livslång medicinering med insulin. Det har nu gått flera månader sedan vi började medicineringen och allt fungerar jättebra. Det är mycket lätt att ge honom sina sprutor och symtomen har helt försvunnit. Nu letar vi efter någon som kan tänka sig att erbjuda en plats i sin familj till denna knubbiga gosgubbe. Han måste bo hos någon som kan ge honom insulinsprutor morgon och kväll på någorlunda fasta tider. Katthemmet kommer att finnas som stöd. Niro vill vara ensamkatt men vi tror han skulle kunna trivas lika bra i en familj med barn som i ett ensamhushåll bara han inte behöver vara ensam långa dagar.

Niro åkte hem 2009-01-08.
Niro 2 Niro

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen