Meny

Hissna

Har åkt hem16 årHonkatt


HISSNA är ytterligare en av katterna infångade i kattkolonin i Henriksdal. Den här tjejen är född ca 2007 och förmodligen besläktad med Elvan och/eller Hubertus då hon har samma semilånghåriga päls i bruntabby. Hissna var en rädd missa som betraktade oss tvåbenta med stor misstänksamhet och tyckte att våra händer var jätteläskiga. För att ge henne en bättre möjlighet att hitta förtroendet för tvåbeningar fick hon flytta till ett akuthem, där hon gjort stora framsteg.

Akutmatte berättar i juli 2010:
Hissna har gjort milsvidda framsteg under den ganska långa tid hon har bott hos mig! I början var hon så rädd och avvaktande, men nu är hon som en ny katt. Hon älskar att kela! Varje kväll, när jag går och lägger mig, kommer hon springandes för att kunna slänga sig ner brevid kudden och gosa tills vi somnar. Hon sover i sängen hela nätterna, antingen bredvid mig eller hos någon av mina katter. Nu kan jag även lyfta upp henne var som helst i lägenheten och då börjar hon spinna direkt och trycker upp nosen i mitt ansikte! Sista veckorna har hon blivit så modig att hon törs hoppa upp i soffan själv för att kela! Jag har även provat att lägga henne i knät några gånger - och hon ligger kvar och myser!!!

Hissna gillar inte förändringar, då blir hon väldigt stressad. Hon skulle nog helst vilja att det aldrig kommer hem besökare, utan att det alltid bara ska vara hon och jag, tillsammans med mina katter... Tyvärrblir hon fortfarande väldigt rädd när det ringer på dörren och springer genast och gömmer sig. Hon kommer inte fram förrän hon är
säker på att alla besökare har gått hem igen och då är hon väldigt osäker och försiktig ett tag igen. Jag tror att Hissna skulle må toppen i ett hem med en eller ett par
snälla katter som hon kan ty sig till samt en lugn vardag utan för mycket stoj och stim. Då skulle även någon annan få uppleva den underbara känslan av att bli accepterad av Hissna!!!

Som alla kissar med den här bakgrunden behöver Hissna en kattvan ägare utrustad med en massa tålamod, tid och kärlek samt en (eller fler) snälla kattkompisar. Då finns absolut möjligheten att hon till slut kommer att hitta det fulla förtroendet för oss människor.

 

Hissna åkte hem 110506.

Hissna Hissna 2

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen