Meny

Mette

Har åkt hem20 årHonkatt

DENNA KATT FINNS I AKUTHEM


METTE är en av de många hemlösa, och förmodligen utefödda, katter som infångats i Husby. Hon är, som synes, en väldigt söt sköldpaddsdam med vitt och en kul teckning i ansiktet, född ca 2003. 


I augusti 2010 berättar akutmatte såhär:
Under tiden hos mig har Mette verkligen utvecklats och gjort stora framsteg. Hon var en riktig skyggis när hon flyttade in hos mig men har nu sakta men säkert börjat lita på mig och det är härligt att se. Hon vågar sig fram mer och mer hela tiden, till en början var hon aldrig framme när jag hade besök, men nu vågar hon kika fram även då. Och till och med hälsa ibland. Men blir det för otäckt eller för mycket liv och rörelse så springer hon och gömmer sig under sängen igen.

Mettes stora hobby verkar vara att sova På dagarna ligger hon mest och sover, gärna under sängen eller uppe på garderoberna, men på eftermiddagen kommer hon fram och lägger sig på sängen i väntan på att matte ska komma och gosa en stund med henne. Hon spinner och tycker det rikigt mysigt att bli kliad under hakan och bakom öronen. Sen ligger hon gärna i knät en stund när matte tittar på tv. Men allra mysigast är hon innan det är dags att sova. Då kommer hon upp i sängen och vill gärna ligga uppepå magen och kela och gosa. Detsamma händer på morgonen, man vill nästan inte gå upp ur sängen när man har så mysigt sällskap! Mette gillar inte att bli buren på, det tycker hon fortfarande är otäckt. Så det behöver hon träna mer på.

Mette är inte så lekfull av sig utan en lugn och försiktig katt. Hon gillar att sitta i fönstret och titta ut, spana på grannens katter, ligga och gosa på ett varmt element, eller sitta högst upp på bokhyllan och ha utkik över oss människor. Då trivs hon bra. Ibland leker hon med bollar eller plastmöss korta stunder men hon tröttnar fort på dem. Nu i sommar har det varit väldigt spännande med alla flugor och fjärilar som tagit sig in. De kan hon sitta och titta på länge. Ibland försöker hon fånga dem, men utan större framgång. Vilken tur för fjärilarna!

Några filmklipp med sötnosen hittar ni här:
Film 1, Film 2, Film 3

Mette åkte hem den 12 januari 2011.

Mette 2 Mette

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen