Meny

Quentin

Har åkt hem9 årHankatt

QUENTIN är en svart/vit hankatt född ca 


Han blev upphittad vid E18 i västerort och var då i väldigt dålig skick. Han var mager som få en haltade på ena bakbenet. Veterinären tog blodprov som visade kraftig blodbrist, så pass att han verkligen borde inte må bra. Fast det visste inte Quentin, han åt som en häst och blev piggare för varje dag som gick. När svullnaden i benet hade gått ner såg man en liten varböld, förmodligen efter ett bett. En månad senare hade benet läkt och nya blodprover visade inga tecken på anemi. 


Quentin fick åka till ett av våra akuthem för att äta upp sig och fd akutmatte skriver:

De första dagarna låg han mest under soffan, jag fick skjuta in matskålen och då gick det bra att äta. Ganska snart vågade han sig fram till matplatsen men höll gärna till under soffan. Efter ett tag vågade han sig fram mer och mer och vågade till och med hoppa upp i min säng när jag skulle gå och lägga mig. Han började spinna och stryka sig runt benen men har varit helt ointresserad av att leka.

Han har hela tiden varit lite lynnig, nafsar och småbiter lite lätt i händerna när man klappar honom. Han är också rädd för höga ljud och hastiga rörelser, då springer han in under soffan. Ibland har han haft ett konstigt rörelsemönster, svänger med huvudet och går lite märkligt med bakbenen. Han äter upp all mat på en gång och om jag sticker till honom lite extra godsaker har han tagit det i munnen och sprungit iväg och ätit upp under soffbordet. Ungefär som att ingen annan ska få ta hans godsaker.


Vad som hänt Quentin och varför han har ett oberäkneligt sätt är ju svårt att veta. Men han passar inte hos en barnfamilj utan måste bo hos någon som är kattvan, kan läsa av Quentins signaler och har överseende med att han ibland kan nafsa helt oprovocerat.


Quentin flyttade till sitt nya hem 2018-03-11.










Quentin (1)_red - kopia Quentin (3)_red

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen