Meny

Miss Maya

Har åkt hem11 årHonkatt

MISS MAYA är en brunspotted honkatt född 2007.


Hon kom till Katthemmet för omplacering då hon inte trivdes längre när familjen utökades med ett litet barn. Miss Maya var tidigare en utekatt men efter en svår olycka där hon blev påkörd har hon fått anpassa sig till att vara innekatt.


Fd ägaren skriver:

Miss Maya kom till mitt hem december 2007, vild som bara den men tänkte att det nog hade att göra med att hon var 75% bengal och 25% chaussie. Vi bodde då i ett naturnära område och det var inga konstigheter för oss att alla gå ut på promenad. Maya gick alltid lös och följde med som en hund så länge hennes kompis, hunden Naala, var med.

Efter flytten till Solna där Maya råkade illa ut och blev påkörd följde en större operation och rehabilitering hemma och utevistelse var inte längre ett alternativ. Maya hade svårt med det men samtidigt så hände det att vi alla började komma varandra närmare och att bli klappad underhackan/kinderna och sova i en varm säng om kvällarna va inte så dumt ändå. (Vi människor har annars aldrig varit ett intresse för Maya) Miss Maya är väldigt självständig men jag har märkt att på äldre där så har hon börjat mjukna till och söker mer kontakt med människor. Hon vill gärna vara med och pratar mycket. Hon berättar gärna när maten är slut och när hon är lite kontaktsökande. Hon är även van att gå i koppel, lite stelt först men hon följer med som en liten hund. Skogen älskar hon, få klättra upp för träd för att sedan hoppa ner tycker hon är kul. Har haft flexikoppel. Efter sonens födelse kände Maya sig trängd och började vissa sitt missnöje. Nu söker hon ett hem utan barn där hon får ta plats.


Miss Maya flyttade till sitt nya hem 2019-03-10. 


 

Maya 3_red Miss Maya (2)_red Miss Maya

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen