Meny

Lacey

Har åkt hem8 årHonkatt

LACEY är en gråtigré honkatt född ca 2015. 


Hon kom till Katthemmet efter att ha levt hemlös på en soptipp. 


Fd akutmatte berättar

Lacey är en söt liten katt som efter ett liv utomhus har kommit tillrätta bra som innekatt. Det lättaste sättet att umgås med henne är genom lek. Jaga fjäderspön (både fjädern och pinnen) är favoriten! När hon leker ensam föredrar hon små lätta bollar. Hon tycker också om när man kastar godis som hon får springa efter. Hon kan äta från en skål i mitt knä men vill inte bli rörd i samband med maten. Händer är läskigt och då blir det svårt att äta.
Att jobba med beröring går bättre efter lek. Då går det bra att klappa henne med en pinne och kanske försiktigt smyga fram handen och klia på huvudet och kinderna. Dagen innan hon flyttade tillbaka till Katthemmet spann hon för första gången när jag kliade henne, så hon börjar så smått förstå poängen även om det finns en hel del kvar att jobba på där. Då är det viktigt att vara uppmärksam på hennes signaler för att undvika en smäll med tassen - det är hennes sätt att säga ifrån när man inte lyssnar på kroppsspråket.
Även om hon är försiktig är hon inte särskilt rädd av sig. Så länge man undviker snabba rörelser och inte tränger in henne är hon en lugn katt som är intresserad av vad som händer. Besökare och ljudet från dammsugaren är inga större problem så länge hon har ryggen fri. Extra intresserad av vad som händer är hon när jag är i köket - det är ju därifrån maten kommer!


Lacey levde ett hårt liv som hemlös och det fick bli ett par vändor till tandveterinär när hon väl kom till oss. Lacey är idag tandlös men det är inget som stör henne. 


Hon söker ett kattvant och tålmodigt hem som jobbar vidare med henne på samma fina sätt som hennes akutmatte gjorde. Lacey vill vara ensamkatt och hon vill inte bo med barn. 


Lacey adopterades 230824

Lacey (7)_red Lacey (1)_red Lacey (3)_red

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen