Meny

Aleksej

Bokningsbar5 årHankatt

OBS! Adopteras tillsammans med Vaslisa.


ALEKSEJ är en bruntabby semiånghårig hankatt född ca 2019.


Han blev hittad tillsammans med många andra katter i Odensala som troligen blivit dumpade ute tillsammans.


Fd akutmatte berättar: 

Aleksej är en nyfiken, lugn och försiktig katt som sakta börjar lita på oss människor. Han har trivts bäst under eller på min soffa större delen av dagarna men busar gärna på kvällar och nätter med sin kattkompis Lisa. Senaste veckan har han varit framme på förmiddagen och observerat mig på avstånd. Aleksej leker gärna i tunneln, spanar i fönstret, klöser på klösträdet, jagar Lisa och leker med olika leksaker. Han har börjat våga delta i lek med vippa när jag sitter en liten bit ifrån. 


Han närmar sig mig mer och mer men om jag försöker komma närmare springer han oftast direkt och gömmer sig under soffan men det märks att han är mer bekväm och tar sin plats i hela lägenheten.


Aleksej pratar mycket med Lisa och ibland med mig och gör gulliga små ljud. Aleksej har tappat en del päls vilket vi tror beror på att han har varit stressad efter flytt och ny miljö. Han är matglad och får mindre portioner 2-3 gånger per dag för att han inte ska äta för mycket.


Aleksej har tagit emot godis på avstånd efter att ha observerat godiset en stund. Han kan vara ganska långsam och då har jag sett till att Lisa håller sig borta för annars är hon snabbt framme och tar hans mat framför honom. Jag tror att Aleksej fungerar med lite större barn som låter honom få delta i lek på sina villkor. Han kommer säkert bli ännu mer lekfull med tiden och vänja sig med mer närhet.


Vill du erbjuda Aleksej och Vasilisa ett hem utan småbarn?  Boka en tid för besök på Katthemmet. 

Hur bokar jag en katt?
Aleksej (9)_red Aleksei_red Aleksej (2)_red Aleksej_Vasilisa

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen