Meny

Balzac

Övrigt8 årHankatt

BALZAC är en bruntabby hankatt född ca 2012.


Han var bland de första katter Katthemmet tog emot från gården utanför Västerås där vi har hämtat ett 50-tal katter. Balzac var i ganska dåligt skick vid intag; smal, dålig tandstatus, öronskabb och löss vilket hade fått honom att klia bort mycket av pälsen.


Efter väldigt många veterinärbesök och otaliga prover mår han idag mycket bättre, pälsen har vuxit ut och lössen och skabben är borta, han har även lyckats lägga på sig lite så han ser ut som en katt. Men någonting är fel med hans njurar och veterinärerna har inte lyckats ta reda på orsaken till att de är väldigt förstorade.


I senaste akuthemmet började han bli kontaktsökande och gick och strök sig mot akutmattes ben. All närkontakt skall dock ske på hans villkor och i den takt han känner sig bekväm med. Att matte var den som fyllde matskålen kan ha gjort honom positivt inställd, Balzac är väldigt matglad. Tyvärr fanns det redan en katt i akuthemmet och Balzac var inte glad åt det, han är nog något av en ensamkatt. 


I och med att vi inte vet vad som fattas honom och risk finns att han inte kommer att bli en gammal katt vill vi pensionera honom för att ge honom några bra år i ett riktigt hem. 


Balzac blev tyvärr hastigt väldigt dålig och fick somna in i början av juni 2019. 
Balzac (3)_red Balzac (1)_red Balzac (5)_red

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen