Meny

Cora

Har åkt hem6 årHonkatt

OBS! Ska flytta tillsammans med Eomer.


CORA är en rödtabby honkatt född ca 2014. Hon kom till Katthemmet tillsammans med flera andra katter (bland andra Carita och Cilia) efter att de levt hemlösa i ett industriområde i Stenungsund. 


En av våra ansvariga volontärer som ägnat lite extra tid åt Cora berättar:


Cora är en väldigt snäll och nyfiken tjej som numer håller sig mycket på golvet där hon kan finnas tillgänglig för de katter som söker närhet. Ofta ligger hon längst ner på en klösmöbel, avslappnad och nöjd. Hon känns lite som en mamma för de yngre som gärna går och stryker sig mot henne. Hon verkar inte vara den som söker kontakt med de andra katterna men när de söker kontakt med henne finns hon där för en strykning eller buffning. 

Hon håller sig i närheten, men på behörigt avstånd, av de människor hon känner förtroende för och nosar nyfiket på handen om man sträcker fram den. Dock har hon inte än förstått vitsen med händer och kommer de för nära backar hon, men utan att springa iväg, och lägger sig tillrätta bara med någon millimeters justering. 

Jag har ofta märkt att hon nyfiket följer efter en när man går omkring på avdelningen, som för att se vad som händer. Hon har även en lekfull sida och verkar gilla studsbollar väldigt mycket.


Hon tycker mycket om Eomer och det är ömsesidigt så därför ska de flytta till samma hem.


Cora & Eomer flyttade till sitt nya hem 2020-04-19. 

Cora (1)_red Cora_red Dora (1)_red

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen