Meny

Dipti

Bokningsbar9 årHonkatt

DIPTI är en svart semilånghårig honkatt född ca 2015.


Hon kom till Katthemmet efter att ha gått hemlös på en soptipp.


Akutmatte berättar

Dipti är en självständig men social tjej som sakta blommat ut under sin tid i akuthem. Från att första veckorna varit mycket skygg har hon utvecklats enormt. Hon har inte riktigt förstått poängen med närkontakt än men äter försiktigt ur handen och är generellt matmotiverad, men kan labba till om hon tycker att man är för framfusig. Dippan vill gärna vara med och följer en ofta runt huset samt är framme och leker/busar när man är hemma, trots att hon enligt uppskattning är ca 8 år är det mycket kattunge kvar i henne.


Dippan är i behov av att kunna gå iväg till ett rum där hon kan vara helt ifred de stunder hon vill det. Ibland kan hon vilja vara själv nästan en hel dag, för att nästa dag föredra vara i samma rum och följa efter mig. Tydligt att hon behöver möjligheten till det i sitt för-alltid-hem ar en. Behöver vara en kattvan person som kan fortsätta träna med henne att bli mer trygg och social kring människor.

Hon har även lärt sig leka med mig och en vippa. Vissa gånger är det direktkontakt och hon vill knappt släppa taget, medans andra gånger så är det bara att hon vill smyga och titta på den. Då kan man få sitta och vifta runt den i 10-30 min innan hon är nöjd. 
När hon har en social dag ligger hon gärna i närheten och chillar.
Hon berättar gärna att det är lekdags genom att föra pingisbollen från annat rum in till mig så den stannar nära om jag ej uppfattat att hon ville leka. 
På nätterna väljer hon hittills att först vara i ett annat rum för att sedan komma in till mig och sova uppe i fönstret. I början var hon alltid i ett annat rum, så gradvis ökar hennes tid i sovrummet när jag är där. Hon visar stor potential till att bli supersocial och gosig. 

 

Dipti har TR. Tänderna är klara för nu men veterinären rekommenderar att man tittar på tänderna igen om 1-2 år. Risk finns att fler tänder behöver dras senare i livet, i dagsläget ser resterande tänder fina ut. 


Vill du erbjuda Dipti ett tryggt för-evigt-hem? Maila oss på info@katthemmet.nu så förmedlar vi kontakten med akuthemmet.

Hur bokar jag en katt?
Dipti (3)_red Dipti3_red Dipti2_red Dipti5_red

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen