Meny

Hannele

Har åkt hem8 årHonkatt

HANNELE är en svart/vit honkatt född ca 2015. 


Hon kom till Katthemmet via Länsstyrelsen i Stockholm då hennes ägare blivit vräkt. Hemmet visade sig också vara ett vanvårdshem.


När Hannele först kom till oss fick vi information om att hon är en så kallad "skyggis". Det visade sig snabbt vara fel när hon gosade med oss redan första dagen på Katthemmet. Hon är dock väldigt osäker och möter oss ofta med ett fräs. Man måste vara lugn och inte göra några snabba rörelser för då blir hon snabbt rädd och kan reagera genom att slå försiktigt med tassen. 

Men sitter man hos henne i lugn och ro så börjar hon spinna högt och njuter av närhet och klappar. Att bli kliad runt öronen och under hakan är favoriten! 


Det visade sig att Hannele hade flera medicinska problem som vi behövde ta tag i innan hon var redo att hitta sitt för-alltid-hem. Först och främst är hon en perserblandning och det ställer till det när det kommer till hennes ögon. De var inflammerade och smutsiga när hon kom till oss så det har fått bli ett par vändor till en ögonspecialist. Det är ingen fara med dem men man får hålla dem rena och droppa med smörjande ögondroppar. 


Utöver ögonen var hennes tänder i förskräckligt skick. Hon har både TR och tandlossning och hennes tandveterinär vill kika på tänderna igen till hösten. Under tandoperationen upptäcktes en nybildning på hennes tunga. Den är borttagen och en analys visade att den är ofarlig. Om det skulle bli sår på tungan av denna nybildning får man behandla med kortison. 


Hannele har visat intresse för de andra katterna så vi tror hon kan trivas både som ensamkatt eller med en snäll kattkompis eller två.


Hannele adopterades av sitt akuthem 231027.

Hannele (3)_red Hannele_red

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen