Meny

Lyra

Har åkt hem6 årHonkatt

OBS! Ska flytta till samma hem som Rainius.


LYRA är en svart/vit honkatt född ca 2017.


Hon kom till Katthemmet tillsammans med många andra katter, bland andra Rainius, Gemini, Murka och Rainius, från ett stall i Vagnhärad där de förökat sig okontrollerat och inte tagits om hand.


Fd akutmatte berättar

Gemini och Lyra kom till mig i slutet av mars. De första dagarna såg jag bara nosen på dem i sitt bo, men jag såg ju att de åt och gick på lådan. Men efter någon vecka blev jag orolig eftersom jag bara såg till Gemini och skaffade en kamera. När jag inte var hemma smög de runt i köket där de bodde, faktiskt överallt. 

Lyra tryckte längre i boet än vad Gemini gjorde, så jag visste faktiskt inte hur hon såg ut. Så småningom utökade jag deras revir och de flyttade in också i sovrummet, och det tog nästa två månader innan Lyra visade sig - och då på avstånd. 

Idag äter båda katterna även om jag sitter i köket, Lyra har sakta men säkert minskat avståndet innan hon springer undan och gömmer sig under sängen. Hon sitter gärna på avstånd och iakttar mig - länge. Hon är nyfiken men osäker på om man faktiskt är snäll.
De leker inte särskilt mycket än så länge och de är mest aktiva på natten. Det märks att de är ovana vid människor, men de har kommit en lång väg på den korta tid de varit hos mig.


Lyra behöver få komma till ett lugnt och tålmodigt hem där hon får sällskap av Rainius som hon blivit mycket god vän med. Hon har en känslig mage och äter därför skonkost i nuläget.


Lyra & Rainius flyttade till sitt nya hem 2023-03-25. 

Lyra (1)_red Lyra (6)_red Lyra_red Lyra och Rainius (1)_red

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen