Meny

Akela

Har åkt hem3 årHankatt

OBS! Vill flytta med Adette.


AKELA är en gråspotted hankatt född ca 2016. Han kom till Katthemmet för omplacering tillsammans med 17 andra katter från ett vanvårdshem med hjälp av djurpolisen i Uppsala. Han fick ett hem i juni 2018 men kom tillbaka till oss i september 2018 då hans matte inte förstått vad det innebar att ha en skyggare katt. Han fick ännu ett hem i oktober 2018 men kom tillbaka till oss igen i december 2018 då Akela inte trivdes och visade det genom att inte sköta lådan.


Akutmatte berättar

När Akela och Adette kom till mig var ett av syftena att de skulle bli kompisar eftersom de inte verkade trivas som ensamkatter. Och de älskade varandra från dag ett. Så snart Akela ser Adette börjar han spinna så det dånar och de stryker sig mot varandra och verkar trivas alldeles fantastiskt bra med varandra. Båda har skött lådan prickfritt från dag ett. Jag har svårt att tänka mig sötare och snällare katter, men också försiktigare och känsligare. Det här är katter som inte tycker om förändringar. De behöver få vara permanent på ett lugnt ställe, utan flyttar eller större förändringar. Inga katter man tar med till stugan eller sätter på kattpensionat med andra ord.


Akela har visat sig gilla mitt sällskap och han leker gärna med t ex spön. Roligast är när jag för fjädervippan under en matta, då kommer båda fram. När vi leker kommer han nära (särskilt om man sitter på golvet) men han vill ännu inte bli klappad. Akela är något av ett matvrak, men har lugnat sig lite sen han kom, och det kan faktiskt bli lite mat över ibland. Se filmsnutt med kompisarna HÄR och HÄR.


Akela åkte hem tillsammans med Adette 200109.

Akela (5)_red1 Akela (4)_red Akela och Adette2_red2

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen