Meny

Eira 2

Har åkt hem13 årHonkatt

OBS! Denna katt placeras som "pensionär".


EIRA 2 är en röd/vit, Maine coon honkatt född i november 2010. 


Hon kom till Katthemmet för omplacering då hennes matte upptäck en knöl på Eiras mage och hade inte råd att behandla detta. 


Akutmatte berättar

Eira är en social, snäll och rolig tjej som gärna är med i både soffan och sängen om hon får. Under de varmaste sommardagarna har balkongen varit en klar favorit. Under sommaren fick Eira en lejonklippning, då det märktes att hon kämpade i värmen med sin långa päls, och hon blev direkt efter mycket piggare och väldigt kelig.
Leksaker är kul men hon går igång lite extra på insekter och fåglar som hon gärna spanar efter och skäller på. Hon pratar ofta och snackar lite extra när hon vill bli borstad eller vill ha basilika, vilket hon älskar.


Eiras knöl är bortopererad och visade sig tyvärr vara en aggressiv tumör. Dock är den en variant som sitter i huden och inte i juvret. Detta är positivt då risken för spridning är mindre. Än så länge har inga nya knölar dykt upp. I samband med alla undersökningar visade det sig att hon dessutom har ett lindrigt fel på hjärtat. Detta är inget som behöver medicineras i nuläget men ska kollar upp med ultraljud en gång/år. 


Allt detta gör att vi har valt att pensionera Eira, istället för att adoptera ut henne. Om man tar hand om en pensionär från Katthemmet innebär det att man har katten som sin egen, och att den får bo där resten av sitt liv. Katthemmet är dock kattens officiella ägare. 

Hemmet står för de dagliga kostnaderna så som mat och sand men Katthemmet står för försäkring-, medicin- och veterinärkostnader. Katthemmet finns hela tiden i bakgrunden och ger råd och stöd vid behov.


Eira har också en lite känslig mage men på rätt foder fungerar den fint. Sist men inte minst var hon gravt överviktig när hon kom till oss. Sakta men säkert har hon tappat i vikt och mår då bättre och har enklare att sköta sin hygien. 


Eira åkte hem och pensionerades 231031.

Eira (11)_red Eira0_red Eira1_red Eira (5)_red

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen