Meny

Folly

Bokningsbar8 årHonkatt

FOLLY är en svartsköldpaddsfärgad honkatt född ca 2016.


Hon kom till Katthemmet tillsammans med sina ungar Bidna och Yaddon efter att de levt hemlösa på en soptipp.


Akutmatte berättar

Folly var minst sagt skeptisk mot människor när hon anlände till vårt akuthem. Det märktes tydligt att denna ”betongmamma” har haft ett hårt liv därute. Idag uppskattar hon det bekväma livet som innekatt – att till exempel få mat regelbundet är ju toppen! Jag brukar sitta bredvid henne på golvet när hon får sin blötmat. Hon har successivt börjat lita på mig och jag får jag klappa henne på ryggen medan hon äter, men inte annars. En hand som kommer uppifrån är hon fortfarande rädd för, någonting som jag jobbar på. Däremot äter hon kattgodis från min hand om jag sitter på golvet.

Under den tuffa ytan finns det en social individ. Folly vill gärna vara i vårt sällskap, även om hon fortfarande håller lite avstånd. Det glädjer mig att se att hon är avslappnad, iakttar oss noga och är nyfiken på vad vi gör. Jag hoppas givetvis att hon vågar ta det sista steget och komma fram till oss. Hon är på god väg, men är inte riktigt där än.

Det är ett måste att den som adopterar henne är väldigt kattvan, fortsätter med socialiseringen och inte blir rädd om Folly viftar med tassen. Med henne gäller det att ha mycket tålamod och ”skynda långsamt”. Hon vill bo som ensamkatt i ett lugnt hem.


Folly har tandlossning och saknar redan många tänder. De hon har kvar ser fina ut i nuläget men risk finns att fler behöver dras senare i hennes liv. 


Vill du erbjuda Folly ett lugnt och barnfritt hem? Mejla oss på info@katthemmet.nu så förmedlar vi kontakten med akuthemmet.


Hur bokar jag en katt?
Folly2_red Folly1_red

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen