Meny

Glenna

Bokningsbar12 årHonkatt

OBS! Denna katt omplaceras som pensionär.


GLENNA är en cremefärgad honkatt, född ca 2009. 


Hon kom till Katthemmet tillsammans med bland andra Annabelle och Iona från en gård i Tillberga där katterna inte togs om hand och for illa.


Glenna är en snäll tjej, men hon har en del krämpor, och nedsatt syn och hörsel. Därför omplacerar vi henne inte genom vanlig adoption, utan som pensionär. 

Om man tar hand om en pensionär från Katthemmet innebär det att man har katten som sin egen, och att den får bo där resten av sitt liv. Hemmet står för mat och sand men Katthemmet står för försäkring, medicin och veterinärkostnader. Katthemmet finns hela tiden i bakgrunden och ger råd och stöd vid behov.


Glenna fick ett hem som pensionär i mars 2022, men tyvärr accepteras hon inte av hemmets befintliga katt. Vi söker därför nu ett nytt pensionärshem där hon får vara  ensamkatt. 


Nuvarande matte berättar:

Glenna har många strängar på sin lyra, om man tar sig tid att lära känna henne med hänsyn till hennes behov av tid, kärlek och ro som den seniora kattdam hon är.
Hon är finkänsligt diskret och samtidigt härdad efter ett tidigare hårt liv med många katter på en bondgård. Eftersom hon inte hör och ser så bra så behöver hon idag ett lugnt hem där hon slipper ständiga överraskningar bakom hörnet eller snabba rörelser hos omgivningen.


Hon skulle kanske ändå trivas bäst hos en människa utan andra katter som har gott om tid och kel att ge henne.
Med tanke på hennes ålder vilar och sover hon en hel del men hon är ofta glad för gos och kan spinna högt och buffa när hon väl känner sig trygg med en. Från att ha glidit undan med ryggen när jag först klappade henne sträcker hon numera på ryggen med svansen rakt upp och spinner mycket oftare. Kli på hakan och halsen är en annan favorit. Hon började redan tredje natten lägga sig att sova nära mig i sängen varje natt, allt från en stund till större delen av natten.


Glenna är samtidigt rätt självständig med upptäckarglädje och letar gärna upp en tunnel eller solig plats att meditera på. Hon kan även roa sig själv med att jaga en studsboll, om man visar henne var den finns och kastar den i närheten av henne. Hon testar gärna flera viloplatser i hemmet, även om hennes fluffkudde är en favorit under dagtid.

Hon kan behöva lite hjälp och uppmuntran i vardagen till att komma ihåg att äta för att hålla sig vaken och frisk, men när hon väl äter gör hon det ofta med god aptit. Eftersom hon knappt har några tänder tar hon sig den tid hon behöver med det med. Ibland kan hon liksom zooma ut där hon råkar sitta för stunden men kan då "återuppväckas" med lite mys och kel med sin människa, varefter hon gärna tar sig en munsbitmat också


Maila oss på info@katthemmet.nu om du är intresserad av att träffa Glenna. 

Hur bokar jag en katt?
Glenna1_red1 Glenna1 (2)_red Glenna4_red

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen