Meny

Govind

Ej bokningsbar10 årHankatt

GOVIND är en bruntabby och vit hankatt född ca 2013.


Han kom till Katthemmet efter att ha levt hemlös på en soptipp.


Akutmatte berättarJag har varit akuthem i många år, men aldrig träffat en katt med så mycket personlighet och karaktär som Govind. Han är verkligen "one of a kind"!

När han kom till mig i somras hade han han bott på en soptipp i många år, kanske hela livet. Jag märkte att han inte alls litade på människor, var väldigt osäker i sin nya omgivning, och att han var helt fixerad vid mat. Hans mage var inte heller i bästa skick. Han hade ett eget rum i början, där han hade allt han behövde, mat, vatten,  låda, klösträd, leksaker etc, så att han kunde börja med att bygga sin trygga värld där. När magen var stabil, och han började bli mer bekväm med mig, fick han komma ut i lägenheten där han nu har många favoritplatser. Han ligger alltid på det soligaste stället, och stortrivs på min inglasade balkong på sommaren.


Han leker gärna för sig själv med en kattmyntaleksak eller leksaksmus. Han blir mer och mer som e lite kattunge där han skuttar efter sin mus. Han har även börja förstå hur han kan leka lite med mig. Vi har hittat ett jättefint sätt att umgås. Jag sitter i hans rum och fikar, eller han gör mig sällskap när jag jobbar på datorn eller tittar på TV. Han håller sig en bit ifrån mig, men han blinkar snällt och verkar uppskatta mitt sällskap. Han har blivit pratsam, och berättar gärna när det är matdags. 

Det finns egentligen två saker som komplicerar vårt umgänge, hans fixering vid mat (mindre och mindre, men man bör inte ha mat framme) och hans rädsla för händer. Det är dock viktigt den som adopterar honom är kattvan, kan läsa katter, och inte är rädd för lite (ganska harmlösa) utfall i samband med mat. Jag har inte gjort några försök att röra honom, dit är det en ganska lång resa tror jag. Men om kel och gos inte är det viktigaste, utan sällskap av en riktigt cool katt räcker, åtminstone för nu, är Govind den perfekta katten. Govind vill alltså komma till ett kattvant och tålmodigt hem där han får vara ensamkatt. Han har en känslig mage och äter just nu ett seniorfoder som hans mage mår bra av.


Govind är tyvärr inte bokningsbar för tillfället då han kommer behöva göra några veterinär besök för sin mage


Govind (1)_red Govind (4)_red Govind (5)_red Govind (3)_red

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen