Meny

Govind

Bokningsbar10 årHankatt

GOVIND är en bruntabby och vit hankatt född ca 2013. 


Han kom till Katthemmet efter att ha levt hemlös på en soptipp.


Akutmatte berättar

Jag har varit akuthem i många år, men aldrig träffat en katt med så mycket personlighet och karaktär som Govind. Han är verkligen "one of a kind"! 

När han kom till mig i somras hade han han bott på en soptipp i många år, kanske hela livet. Jag märkte att han inte alls litade på människor, var väldigt osäker i sin nya omgivning, och att han var helt fixerad vid mat. Hans mage var inte heller i bästa skick. Så vi fick ta en sak i taget. Han hade ett eget rum i början, där han hade allt han behövde, mat, vatten,  låda, klösträd, leksaker etc, så att han kunde börja med att bygga sin trygga värld där. 

När magen var stabil, och han började bli mer bekväm med mig, fick han komma ut i lägenheten, först korta stunder, och sen mer och mer. Nu har han flera favoritplatser i lägenheten och han ligger gärna och spanar ut genom ett fönster. Han hittar alltid den soligaste platsen; man förstår att han har lidit av kyla i sitt gamla liv, och att solen har betytt mycket för att värma en frusen misse. Den inglasade balkongen har blivit en favoritplats.  


Han leker gärna för sig själv med en kattmyntaleksak (se video här) eller leksaksmus. Mina försök att leka med honom har mest resulterat i att han fångar "bytet", och sen morrande vägrar släppa. Hans jaktinstinkter är otroligt starka. Han älskar att jaga torrfoderbitar som jag kastar på golvet. Vi har hittat ett jättefint sätt att umgås på avstånd. Han gör mig gärna sällskap när jag jobbar på datorn eller tittar på TV. Han håller sig en bit ifrån mig, men han blinkar snällt och verkar uppskatta mitt sällskap. Det finns egentligen två saker som komplicerar vårt umgänge, hans fixering vid mat (ett mindre och mindre problem, men man bör inte lämna mat framme) och hans rädsla för händer. Där måste den som adopterar honom arbeta vidare och jag visar gärna hur jag har arbetat med det. Det kommer att ta tid, men han gör hela tiden stora framsteg. 

Det är dock viktigt den som adopterar honom är kattvan och kan läsa katter. Han blir rädd om jag försöker röra honom, dit är det en ganska lång resa tror jag. Men om kel och gos inte är det viktigaste, utan sällskap av en riktigt cool katt räcker, åtminstone för nu, är Govind den perfekta katten.


Govind vill alltså komma till ett kattvant och tålmodigt hem där han får vara ensamkatt. Han har en känslig mage och äter därför specialkost för tillfället. Och på den maten fungerar magen bra. 


Vill du erbjuda Govind hans för alltid hem? Boka en tid för besök på Katthemmet. 

Hur bokar jag en katt?
Govind (13)_red Govind_red Govind (5)_red Govind (1)_red

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen