Meny

Itzy

Har åkt hem10 årHonkatt

ITZY är en svartsmoke honkatt född ca 2011. 


Hon kom till Katthemmet efter att ha gått hemlös i ett industriområde i Tumba. Hon är mamma till Idris och Ilene, och i en annan kull, Indra och Inigo, som alla redan fått egna hem.


Itzy har bott i sitt akuthem ett bra tag då hon har astma. Nu har vi äntligen hittat rätt dos på medicineringen och därför letar hon nu efter ett permanent hem. Hennes nya hem kommer behöva ha tålamod och vinna hennes förtroende på samma sätt som hennes akutmatte har gjort.


Akutmatte berättar

Här har vi minsann en bestämd och kräsen liten dam. Itzy är en otroligt speciell katt, som har tagit många med storm. När hon först kom till mig fick jag inte ens röra lilltån i sängen när jag sov utan att hon blev rädd. Att klappa henne var inte heller ett alternativ i början, hon var livrädd för händer. Men jag gav henne den tid hon behövde, och jag får idag klappa henne, vi stångas och hon spinner dessutom för fullt. (Hon är dessvärre skeptisk med andra som försöker klappa henne än så länge). Jag har vunnit en del av hennes tillit tack vare den tid jag har lagt ner på henne, men hon kan slå till mig ibland. Det gäller att verkligen lära sig hennes signaler. Därför måste man ha mycket tålamod och ge henne den tid det tar.


Itzy är en väldigt självgående katt, men som kräver mycket tid och energi med bland annat hennes medicineringar. Man får även vara beredd på att hon kanske aldrig kommer att bli en knäkatt. Men trots detta leker hon för fullt med sina små möss som man hittar lite överallt i hemmet. Hon förtjänar verkligen ett kärleksfullt hem som ger henne allt och lite till efter den hårda tiden hon upplevde som hemlös. 


Itzy adopterades av sitt akuthem 210301.

Itzy0_red Itzy3_red Itzy4_red

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen