Meny

Lill-Pluttan

Har åkt hem7 årHonkatt

OBS! Ska flytta tillsammans med Lillemor 2


LILL-PLUTTAN är en svartsköldpadda honkatt född 2017.


Hon kom till Katthemmet tillsammans med Lillemor då deras matte blivit äldre och inte längre kunde ta hand om dem. 


Fd akutmatte berättar:

När Lill-Pluttan och Lillemor kom till oss i höstas var de väldigt skygga och den första tiden var det enda som visade att vi delade vårt hem med två fantastiska katter att lådan behövde tömmas och matskålarna fyllas på. Ganska kort efter att de kom till oss tog Lill-Pluttan bort ett antal tänder och efter några dagar av medicinering (som vi kunde ge henne utan problem) kunde vi höra hur de började leka på nätterna.
Efter en tid vågade de börja röra sig i lägenheten även dagtid. De gömde sig så snart de såg oss, men de gick från att ha gömt sig på vårt loft, till att komma ner till undervåningen och lägga sig under soffan. I dag ligger de uppe på soffan och rör sig lugnt i lägenheten. 
Tillsammans har vi skapat en fin kvällsritual med en gemensam ”blötmatsstund” på kvällen. Vid 22:00 varje kväll får de lite blötmat (i övrigt äter de torrfoder). Till en början fick vi bara vara i samma rum, men nu går det bra att vi sitter bredvid dem när de äter. 

Lill-Pluttan och Lille-Mor har utvecklats från två väldigt ängsliga damer till två väldigt fina damer att dela ett hem med. De vill fortfarande inte bli klappade och ser gärna att vi håller visst avstånd till varandra. De rör sig fritt i lägenheten, men tycker inte om att man rör sig emot dem. De går tryggt förbi oss när vi sitter, men skulle vi resa på oss när de är i närheten springer de fortfarande undan.  
Med tid, tålamod och kärlek (och blötmat kl 22:00) är vi övertygade om att Lill-Pluttan och Lille-Mor kommer att fortsätta sin utveckling mot två trygga och väldigt fina katter. 


Som tjejernas akutmatte nämnde så har Lill-Pluttan dragit tänder pga TR och tandlossning. Risk finns att fler tänder behöver dras senare i hennes liv. 


Tjejerna flyttade till sitt nya hem 2023-08-26

Lillpluttan (3)_red Lillpluttan (6)_red

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen