Meny

Myrna

Bokningsbar8 årHonkatt

MYRNA är en svartsköldpaddstabby honkatt född ca 2012.


Hon kom till Katthemmet via Musses vänner efter att hon gått hemlös i ett stall utanför Enköping.


Akutmatte berättar

När Myrna flyttade hem till mig var hon en tystlåten och lite skygg katt. Hon var ordentligt överviktig och hade en låg aktivitetsnivå. Hon är reserverad när det gäller kroppskontakt än så länge och smiter gärna undan från händer som vill klappa. När jag är i köket snor hon sig runt mina ben i hopp om att få något gott. Och ibland kommer det ett lågmält kort jam.


Det går jättebra att mata henne med torrfoder ur händerna. Varsamt och ivrigt plockar hon kattmaten. Hon är en glupsk katt som äter allt som är framme så det gäller att ge henne mat på fasta tider. Hon är en katt som dricker lite för lite och blir hård i magen så hon står på blötfoder med lite extra vatten i skålen. Torrfoder ges som godis och uppmuntrar till kroppskontakt där händer är något positivt.  

Hon gillar att vara med och hänger gärna i soffan på avstånd och på mattan vid skrivbordet. När det gäller leksaker så är det trasmattan i köket som hon brottas med. 


I stort sett är hon en exemplarisk katt som bestämmer själv när och hur hon ska umgås med andra. Hon är tystlåten. Som mest spinner hon riktigt högt när hon rammar in sitt lilla huvud i vaderna när jag fixar hennes frukost. 


Hon söker ett hem där det finns människor som är villiga att jobba med henne så hon blir en fullt ut trygg tjej och där hon får vara ensamkatt. Hon är lite väl rund och måste stå på dietfoder så hon fortsätta tappa i vikt. Det är också ett krav att det finns en innätad uteplats eller balkong då Myrna tycker om att få komma ut och få frisk luft och spana på fåglarna.


Myrna har nu nått sin målvikt men framtida ägare får se till att hon inte lägger på sig i vikt igen.


Vill du erbjuda Myrna ett kärleksfullt hem? Maila oss på akuthem@katthemmet.nu så förmedlar vi kontakten med akuthemmet.

Hur bokar jag en katt?
Myrna (3)_red Myrna (7)_red Myrna (3)_red

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen