Meny

Ragnfrid

Har åkt hem3 årHonkatt

RAGNFRID är en bruntigré och vit honkatt född ca 2020.


Hon kom till Katthemmet tillsammans med många andra katter från ett från ett dödsbo i Sala via Länsstyrelsen i Västmanland.


Akutmatte berättar

Från att ha varit en otroligt skygg liten tjej som blev rädd för minsta lilla, även om hon tidigt var nyfiken på avstånd. Vi har fått gå sakta framåt, men det har verkligen varit värt det. 

Hon tycker om rutiner och vet precis som Skalman, när ”matklockan”, ”lekklockan” eller ”sovklockan” ringer. Missar du tiden så påminner hon genom att sätta sig i närheten och visa att hon väntar. Hennes favoritplats är sängen, där hon sover själv på dagen, och där vi har lekstund på kvällen innan det är sovdags. Hon sover alltid på täcket nere vid fötterna numer. 
Att närma sig för att försöka klappa henne var omöjligt de första fem-sex månaderna. Så fort handen närmade sig hoppade hon snabbt undan. Men när hon till slut vågade stanna kvar så har hon snabbt insett att det är superhärligt med gos och jag får nu klappa henne och klia runt öronen och halsen. 


Hennes sätt att visa att något inte är okej att skutta undan eller gömma sig, inga utfall eller massa fräs. Att lotsa mig runt i lägenheten genom att gå vid fötterna är också ett måste. Från eftermiddag till strax efter frukost får jag ej gå själv. Inte ens om jag går upp på natten. 

Hon har en känslig mage så behöver äta skonkost när det kommer till torrfoder. Blötmaten har gått bra med olika varianter, där är det snarare konsistensen som måste vara rätt för henne.

Ragnfrid söker nu ett lugnt, kattvant hem som precis som hon själv gillar rutiner. Hon vill bo utan barn och andra djur. 


Ragnfrid åkte hem 230921.

Ragnfrid1_red Ragnfrid2_red Ragnfrid4_red Ragnfrid_red

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen