Meny

Vigot

Har åkt hem9 årHankatt

VIGOT är en rödtabby och vit hankatt född ca 2011.


Han kom till Katthemmet tillsammans med ett stort antal andra katter från ett vanvårdshem i Salbohed tack vare samarbete med myndigheterna i Västmanland. Vigot fick ett hem i december 2017 men i juli 2018 kom han åter då nya ägaren tyckte han var för skygg. I mitten av augusti 2018 fick han ett nytt hem men i februari 2019 kom han åter då matte skulle flytta och dessutom tyckte hon att Vigot hade backat en del i sin utveckling efter ett veterinärbesök.


Vigot var ganska så avvaktande när han kom till Katthemmet men med hjälp av sin fadder som ägnat mycket tid åt honom (och med lite matmutor) har han förstått att vi inte är farliga och nu skall han ta igen förlorad tid och gosa med oss, dock fortfarande på sina villkor.


Vigot har bott de senaste månaderna i ett av våra akuthem och akutmatte skriver:

Vigot kom till oss i slutet av februari och fick ett sovrum som revir. Den första veckan bodde han under sängen och skrivbordet och vi lämnade dörren stängd åt honom. När vi så småningom öppnade upp rummet ville vi göra det till en långsam process med ett rum i taget men det behövdes inte tyckte Vigot, som började snabbt röra sig runt i lägenheten. Han är mycket nyfiken och matglad, köket är otroligt spännande och är han ute och går kommer han förbi för att kolla vad som lagas. Säkrast är han i köket för morgon- och kvällsmålet, blötmaten får man inte missa! Om kvällarna springer han runt, öppna ytor ger mycket lektid och ibland fångar han även svansen och sätter den på sin plats. 
Människor är inte så pålitliga, han är nöjd på egen hand men vi har sett en utveckling i hur bekväm han är med oss i hemmet. Trots ett par besök hos veterinären under hans tid hos oss är han inte så avig, kanske för att vi trots allt bistår med blötmat. 
Vigot åkte hem 200430.

Vigot_red Vigot_red Vigot_red

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen