Meny

Lilla Lina

Har åkt hem

Lilla LINA, överlevaren: en vacker, helgrå tjej ca 2 år. När Lina togs om hand av katthemmet vägde hon 1.5 kg. Flyttade till akuthem för vård och konvalescens efter ca en månad, i mitten av september i år. Då var hon fortfarande mycket mager, bara skinn och ben, rädd och deprimerad.

Akutmatte berättar:

Lina har matats varannan timme i ca 1½ månad med specialkost, hon visade inget som helst intresse att själv gå till matskålen. Matades varhelst hon låg (under bord, bakom soffor, bakom datorskrivare etc.).

Är nu mycket kelig, gosig, pratig och lekfull, men ännu ingen knä- eller famnkatt och säger till när hon fått nog kel för stunden. Tycker om att ligga lagom nära i soffan och har nu, när hon har ”tratt” efter kastreringen, börjat komma upp i mattes säng korta stunder för lite kel och värme. Älskar att få sin päls borstad varje dag, mjukt och lätt.

Mycket ljudkänslig, springer snabbt och gömmer sig när ”hon tycker” att det är fara på gång, även när det kommer besök.

Lina väger nu ca 3,3 kg är pigg och frisk, har kastrerats, ID-märkts i örat och fått sin första vaccination mot kattpest och kattsnuva.

Till Lina önskar akutmatte ett lugnt och tryggt hem, utan barn, med mycket kärlek på Linas villkor. Det du ger, får du tusenfallt tillbaka.

30/11. Har flyttat till akutmattes säng om nätterna, några kortare stunder under täcket, på rygg, vill bli kelad på magen, resten av natten tillbringas bredvid mattes kudde, så att mattes hand kan kela eller bara ligga lätt på henne, förmodligen för att känna trygghet.

Lina är den katt som visats vid ett par tillfällen i programmet Djurhjälpen på TV4+, när hon hämtas från Bagarmossens Regiondjursjukhus efter tre dygn med dropp. Alla nödvändiga prover har tagits på Lina och det har konstaterats att hon inte fått några skador på organ pga svälten. Lina är idag helt frisk!

Lilla Lina

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen