Meny

Saga

Har åkt hem

SAGA är en vackert tigrerad katt-tjej som hittades vid Bromma Flygplats tillsammans med sina bröder Herkules och Palle. De var utefödda, förvildade och därför mycket rädda och skygga kissar. Saga gjorde stora framsteg i sitt akuthem och flyttade i våras till Katthemmet. Hon fick ett nytt hem en tid senare, men är nu tyvärr tillbaka till oss då det inte riktigt fungerade i det nya hemmet. Saga är en lite skrajsen kisse och kan fräsa, men går bra att klappa.

Saga berättade, via akutmatte, den 9 april 2004:
Nu har jag bott i mitt nya akuthem i 2,5 månader och jag har gjort väldigt stora framsteg (om jag får säga det själv). Visst är det fortfarande läskigt med snabba rörelser, och av gammal vana springer jag då och gömmer mig under soffan. Men allt oftare innan jag hinner in under soffan, så stannar jag istället upp och vänder mig om. Då upptäcker jag att allt bara är som vanligt, inte alls farligt... så visst är jag ganska tuff!

Jag gillar att bli klappad överallt utom på magen. Men jag och akutmatte håller på att vänja mig vid att få magen klappad, så att jag ska kunna lyftas upp så småningom (läskig tanke!). Jag har börjat slappna av mer och mer när vi gosar. Oftast gosar vi i soffan, och i början höll jag lite avstånd, men nu lägger jag mig allt oftare mot akutmattes ben eller sträcker ut mig en bit ifrån och bara njuter.

Jag jagar bollar och möss, så mattorna ryker… Ett tag jagade jag även akutmattes tår under täcket, men hon verkade inte gilla det, så det har jag slutat med. Jag är alltså ett riktigt busfrö egentligen!

Eftersom jag blev mobbad av mina bröder när vi var små, vill jag helst slippa andra katter i mitt nya hem.
Saga

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen