Meny

Buddha

Har åkt hem

BUDDHA är en fantastiskt vacker tjej som föddes av hemlösa mamma Tuvali under en riktigt kall period i mars 2005. När Buddha och systern Lilla Grå var 2 veckor gamla fångades alla tre in och fick komma till ett av våra akuthem.

Akutmatte berättar:
Såväl Buddha som Lilla Grå är kattungar med tuff start i livet: födda utomhus på asfalten i ett bostadsområde i Fittja vid 10-15 minusgrader. När de vid två veckors ålder kom in i värmen och väl hade tinat upp, krälade rikligt med lömska skabb i öronen på dem. När det var under kontroll, klubbades de av kattsnuva. Först nu, mitten av juli och vid 5 månaders ålder är de helt friska och har fått sin första vaccination.

Tuff start, ja, men idag pratar vi skönhet, intelligens och livsglädje. Buddha, som sitt namn till trots är en flicka, har en päls som slår det mesta, den är kritvit med tjockt underull och på ryggen har hon en ås av längre vita hårstrån. Mycket effektfullt. Som kontrast till det vita, har hon en svart svans, en svart liten hätta på huvudet och som pricken över i:et, en svart prick på vardera bakhas. (Buddha är troligtvis kusin med kattungarna Agnes, Sölve och Torsten, som även de finns i akuthem, och likheten är slående.)

Såväl Buddha som Lilla Grå är väldigt lättlärda (åtminstone inbillar jag mig det, jag har tidigare bara arbetat med hästar och har inga andra katter att jämföra med). Buddha är klockren på inkallning, kan gå i sele och hoppar på kommando upp på en piedestal där hon fångar saker som slängs till henne. Just nu pågår inlärning för att få henne att snurra runt på kommando.

Kvällstid är en favorit att få gå ut i sele och fånga nattflyg. Andra favoriter är vattenlek (en balja med vatten, blommor, blad, etc ställs ut på balkongen och hon plockar upp dem och lekar runt med dem som byten). Lika populärt är leken med de, vid det här laget tämligen sunkiga, skinnbitar som hon behandlar som byten och far runt med i timmar och allt som oftast lämnar i mat- och vattenskålar (därav sunkigheten). Dessutom leker tjejerna tillsammans flera timmar varje dag. Buddha är van vid och gillar vår katträdda dagishund.

Buddha är normalt en tystlåten katt, men fanns det en morrningstävling för katter, då skulle hon vinna! När det serveras godbitar belägrar Buddha alla fat och hennes morrningar håller såväl Lilla Grå som Tuvali på avstånd. Utifrån det tror jag att hon är en ranghög katt och att man dessutom får hålla koll på henne, så att hon inte får viktproblem.

Såväl Buddha som Lilla Grå är vana vid mycket stimulans, innätad balkong som de har tillgång till dygnet runt och regelbundna utevistelser. Flickorna kommer att stormtrivas i ett hem där ägaren tycker om att vara aktiv med sina katter.

Har du plats i ditt hem och ditt hjärta för Buddha och syrran Lilla Grå? Hör av dig till akuthem@hotmail.com så förmedlar vi kontakten med akuthemmet!
Buddha 2 Buddha

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen