Meny

Lilla Grå

Har åkt hem

LILLA GRÅ , en superfin gråtigrerad tjej som föddes av hemlösa mamma Tuvali under en riktigt kall period i mars 2005. När Lilla Grå och systern Buddha var 2 veckor gamla fångades alla tre in och fick komma till ett av våra akuthem.

Akutmatte säger såhär:
Lilla Grå är nu, i mitten av juli, runt 5 månader och en vackert mönstrad gråtabby. Hon är ett riktigt kvicksilver och hennes främsta egenskap är jakt. Hon tillbringar större delen av sin tid på balkongen (som hon har tillgång till dygnet runt) där hon rusar genom blomlådorna i sin jakt på spindlar, flugor och diverser andra insekter. Hon är en mycket skicklig jägare och fixar ofta ett byte. Även favoritsovplatsen är på balkongen, hon ligger mitt i fatet med kattgräs och bara njuter. En annan framträdande egenskap hos Lilla Grå, är hennes glädje vid barn.

Lilla Grå är den i gänget som snackar. Hon berättar för sin omgivning att hon ska gå på lådan, att hon har byte på gång och att hon vill ha god mat. När Lilla Grå sätter sig i köket och jamar kommer både Buddha och Tuvali och förväntar sig en godbit.

Utifrån samma tuffa start som Buddha, d v s utomhusfödd i minusgrader, svår öronskabb och kattsnuva som gjorde att hon i veckor låg på en varmvattenflaska och skakade, har en helt fantastisk katt utvecklats. Hon kan, liksom Buddha, gå i sele, inkallning och på kommando hoppa upp på en piedestal och fånga saker som slängs till henne. Dock har hon inte samma tålamod som Buddha och leken på piedestalen övergår lätt till ”tjejen på täppan” och så småningom ”hela lägenheten stormar”. Just nu försöker jag lära henne att hälsa med höger tass. Men i det här hemmet är all inlärning lek och slutresultatet är ointressant. Det enda som räknas är glädjen. Lilla Grå är inte intresserad av vattenlekar eller sunkiga skinnbitar, här gäller snabba lekar och timslånga sådana med de andra. En annan riktig favorit är att anfalla den katträdda dagishunden och slå på den välansade mustaschen eller göra en kattungeattack mot bakbenen. (Kanske är det därför hunden är katträdd?! )

Både Lilla Grå och Buddha är vana vid mycket stimulans, innätad balkong som de har tillgång till dygnet runt och regelbundna utevistelser. Bara man visar selen kommer hon rusande för att få gå ut och jaga.

Med tanke på Lilla Grås starka jaktinstinkt har jag svårt att se hur hon skulle kunna trivas i en miljö där hon inte kan få utlopp för den på något vis. Erbjudes inte det, tror jag att man måste vara inställd på att aktivera henne mycket och varierat, om hon ska kunna trivas.

Kan du ge Lilla Grå och systern Buddha ett kärleksfullt hem tillsammans? Hör av dig till akuthem@hotmail.com så förmedlar vi kontakten med akuthemmet!
Lilla Grå 2 Lilla Grå

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen