Meny

Ludda

Har åkt hem

DENNA KATT FANNS I AKUTHEM
LUDDA är en fantastiskt söt, semilånghårig svart tjej med en mycket intensiv blick. Hon infångades år 2005 i ett garage i stan och visade sig vara dräktig. I mitten av maj födde hon ungarna Krage, Luddig och Linne i sitt akuthem. Ludda är av den skyggare sorten -- om hon är på golvet och man sträcker sig efter henne så piper hon iväg, men om hon ligger på en trygg plats går det oftast bra att klappa hennes mjuka päls.

Att hon haft sån otrolig otur med sina nya hem hjälper heller inte till att få henne att hitta en trygghet i tillvaron... Ludda fick ett eget hem i början av februari 2006, men kom tyvärr tillbaka i slutet av mars 2007 då hon och hemmets befintliga katt inte trivdes ihop. Med ägaren var Ludda lite avvaktande, men gosig när hon kände sig trygg. I mitten av juni 2007 fick hon än en gång ett hem, men lämnades tillbaka i slutet av maj 2008 p.g.a. graviditet och allergi. Dessutom lät det inte som om de alls jobbat med att försöka vinna hennes förtroende... Ludda-gumman fick än en gång ett hem i slutet av januari 2009, men returnerades knappt 1 månad senare då hon ibland bajsade utanför lådan.

Ludda behöver en snäll kattkompis och eftersom hon trivs bra i Gråis sällskap (och vice versa), så säljs de tillsammans. HÄR kan ni se en liten filmsnutt med de små turturduvorna. Då Ludda nu blivit sviken hela 3 gånger av sina människor kan det ta ett tag innan hon släpper nästa person in på livet, så den som vill ge henne en chans måste vara införstådd med det och ge henne massor av kärlek och tid, samt förstå vilken stor omställning det är för en lite skyggare katt att flytta till ett nytt hem.

Akuthemmet berättar:
Ett par timmar efter att Ludda kommit hem till mig, började hon kolla in min lägenhet på egen hand. Redan innan hon lämnade katthemmet hade hon förstått hur kul det är att leka. I dag är hon en härlig och nyfiken tjej som gärna undersöker öppna skåp och försöker komma på ett sätt att ta sig till högre liggande hyllor. Om jag våttorkar golven bara måste hon undersöka mopphinken. Om jag tittar på tv eller sitter vid datorn kommer hon ofta och lägger sig någonstans i närheten - för att få sällskap. Hon älskar att leka med mig och vill göra det många gånger varje dag. Favoritleksakerna är laserpekaren och snören, men ibland kan bollar vara roliga också. Hon är mera på vad gäller lek än sin fästman Gråis och fångar ofta leksaken före honom. Det är också väldigt kul att sitta och titta ut genom fönstret och hon kommer med största säkerhet att gilla att gå på promenad i sele och koppel när hon har vant sig vid dessa. Ludda är busig tjej som gärna leker lite med någon liten prydnadssak, hon har haft ner. Hon ligger ofta och myser med eller putsar/blir putsad av sin fästman Gråis, men hon leker inte med honom. Ludda är ganska restriktiv med vad hon äter. Kyckling är gott, likaså äggula, men i övrigt är hon inte intresserad av de godsaker jag satt fram åt henne och Gråis. Däremot tycker hon att torrisarna är relativt ok. Eftersom Ludda fortfarande är lite skygg, måste man vara väldigt lugn, hon på rätt humör, samt att hon ligger på en trygg plats, om man ska få klappa henne.

Om hon blir stressad kan hon bajsa på sig (då hamnar det där det hamnar), och hon behöver därför en lugn, kattälskande människa som gillar henne för hennes egen skull och fantastiska personlighet och inte för hennes utseende. Denna människa bör också tycka om Gråis för hans personlighet, eftersom dessa två katter bör få leva tillsammans under resten av sina liv.

I oktober 2010 bestämde sig akuthemmet för att själv behålla missarna
Ludda 2 Ludda

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen