Meny

Dayo

Har åkt hem

Denna katt finns i ett akuthem
DAYO kommer från en kattkoloni i Gimo. Hon är jättefin, vit med ljusrött & svart och född ca 2004. Hon var länge en rädd och fräsig dam, men efter en tid verkade det som om det lossnade lite -- om hon låg på ett tryggt ställe fick man oftast klappa henne både på kind, huvud och kropp utan några fräs. Jätteroligt! Då Dayo hade lite svårt att riktigt hitta tilliten till oss människor fick hon till slut flytta till ett av våra akuthem där hon gjort STORA framsteg!

Akutmatte berättar:
Nu får vi både klappa och till och med borsta henne! Hon gillar speciellt när man klappar på hennes lena lilla huvud. Ibland kurrar hon också när man klappar henne. Supersött! Hon blir även lekfullare för varje dag. Leker mycket själv, men också med oss. Det är så härligt att se henne springa fram och tillbaka och bara vara lycklig! Något vi märkt är att hon föredrar manligt, fyrfota sällskap. Hon skulle passa perfekt till en hankatt som behöver en lekkamrat eller bara sällskap.

Dayo är en jättevacker och elegant katt med en ovanligt lång och fin svans. Hon är väldigt modig och redan första dagen hon kom till oss så kom hon ut och nosade runt trots 3 andra katter och 2 människor i lägenheten. Sen dess gör hon framsteg varje dag. Leker väldigt mycket både själv och med oss människor. Både snöre och laserpekare är väldigt roliga! Hon försöker även leka med de andra katterna som inte alls är lika förtjusta i det, men hon kämpar på att försöka väcka slöfockarna. Soffan är hennes favoritplats och hon blir någon förnärmad när hon ser att den är upptagen och svansar runt. Det är nog inte långt kvar innan hon kommer att komma upp och lägga sig i soffan när man sitter i den. Hon börjar även stå kvar trots att man rör sig i lägenheten. När det är matdags har jag försiktigt, försiktigt fått klappat henne på kinden. En väldigt söt liten egenhet hon har är att hon ibland slickar på våra kattfiltar så att det blir en fin liten fyrkant som ser kammad ut.

Här videosnuttar med Dayo i huvudrollen: Dayo leker, Dayo leker mer, Dayo gosar. Och HÄR finns fler bilder på Dayo.

Dayo åkte hem 2008-10-22
Dayo 2 Dayo

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen