Meny

Snus

Har åkt hem

SNUS - svart, blank och beroendeframkallande - därav namnet... En tjusig tjej född ca september 2005 och var ca 3 månader gammal när hon hittades i Västberga Industriområde.

Akutmattes berättelse:
Högljutt fräsande och med svansen rätt upp gjorde Snus sin entré i akuthemmet och kom man för nära henne åkte även klorna raskt fram. Av detta återstår nu bara en svans som konstant är rätt upp, vi pratar med andra ord om en ranghög katt. Förutom att vara ranghög är hon en av de mest kreativa och roligaste katter jag träffat. Jag har inte en dag utan skratt med Snus i huset, hon har öppnat ugnsluckan, plockat bort silen till avloppet i badrummet, stoppat in leksaker inuti påslakanet, men det är bara bus, hon förstör aldrig något i hemmet (om man bortser från ett par krukväxter som har förvandlats till kompost).

Snus lekte i timmar med dåvarande kattkompisen Cayley (som dock har fått ett eget hem) och hon är dessutom mycket duktig att leka själv. Hon vilar gärna med mig och efter att Snus kastrerades sökte hon sig mer till mig. Nu har Snus gjort stora framsteg. Det är inte bara det att hon är klappbar, hon älskar att bli klappad. Hon kommer och lägger sig nära mig och tittar på mig. *Klappa mig då* betyder det. Och jag klappar, under hakan, runt öronen, på magen... Jag pillar i öronen, klämmer på fötterna och drar försiktigt i svansen. Nästa mål på vägen är att kunna lyfta henne.

Akuthemmet har innätad balkong och oberoende av vädret tillbringar Snus flera timmar där varje dag. Hon är skicklig jägare och fångar de insekter som kommer förbi. Utseende: Vacker, kolsvart, några vita strån på bröstet och ett litet charmigt huvud med gröna, smått vindtiriga ögon. Läcker!

Tjusiga Snus övergick i akuthemmets ägo i slutet av april 2007.
Snus 2 Snus

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen