Meny

Tippen
Nalani
Eve och Malva

Testamente

Den som vill är naturligtvis varmt välkommen att testamentera medel till föreningen. För att det ska vara lagligt bindande måste föreningens namn, adress och organisationsnummer anges. Likaså en specifikation av vad som testamenteras samt att testamentet ska vara bevittnat. En mall för testamente hittar du här (pdf).


Tänk också på att ett testamente kan ändras hur många gånger som helst. Det är viktigt att du uppfyller formkraven så att ditt testamente blir juridiskt bindande, t ex med bevittnad underskrift. Vittnen får inte vara i rakt upp- eller nedstigande led släkt med dig. De får heller inte vara syskon, maka eller make till dig. Vittnen får inte vara testamentstagare, dvs någon som du skänker något till i testamentet och de måste vara över 18 år. Det är viktigt att båda vittnena bevittnar din underskrift samtidigt i din och varandras närvaro.

 

Du som har för avsikt att testamentera till Stockholms Katthem kan få gratis hjälp av en jurist, Anita Svensson-Barladjan. Hör bara av dig med kontaktuppgifter till ordforande@katthemmet.nu så tar Anita sedan kontakt med dig.


Är styrelsearbete något för dig?

Köp vår kalender för 2024!

Öppettider

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen