Meny

22 jul 2012

Aschberg, Stiina & Iziz

Hej

Nu har Robban (f.d. Aschberg), Stiina och Greta (f.d. Iziz) bott här ganska precis ett år. Ett väldigt innehållsrikt år måste jag säga:

Robban är familjens lilla bebis och självutnämnd kung. Han är otroligt busig, aktiv, gosig, matglad och en mycket rastlös herre, han kvittrar gärna som en kanariefågel i timmar om han inte får den uppmärksamhet han anser sig förtjäna.  Han älskar solen och försöker soldyrka alla dagens timmar, och blir väldigt upprörd om solen går i moln och skäller då på den.Han älskar alla besökare och sitter oftast på deras axlar inom några sekunder de kommit innanför dörren. Jag tror jag aldrig mött en så kontaktsökande katt och vi släpar ofta omkring på honom i famnen eller sittandes på våra axlar, han vill vara med på allt vi gör. Tyvärr så har han haft sin beskärda del av sjukdomar med både HCM, leverinflammationer och urinvägsinfektioner, men han har charmat alla veterinärer och är väldigt tålmodig vid alla undersökningar (nåja, alla prover tas på våra axlar oavsett om det är blodprover eller kloklippning).

Stiina trots sina numer 13 år så är hon aktiv och är en katt som njuter av livet, hon står för de flesta upptågen (helst på natten). Hon älskar att stalka oss runt i huset och kräver att bli myst med omgående, annars kvittrar hon och försöker gosa ihjäl oss, hon puttar på oss med tassen om vi inte är snabba nog. Hon är nästan alltid ute på vår innätade altan och antingen sover, solar eller skuttar efter insekter. Hon leker gärna och mycket och försöker även gosa ihjäl alla våra besökare. Hon är trygg i alla lägen och en katt man kan lita på. Det absolut värsta hon vet är kloklippning, det är under hennes värdighet och hon blir mycket upprörd.

Greta sitter ute på altanen i ur och skur, spelar ingen roll om det är -40 och hagel. Hon är väldigt pratglad och kuttrar hela tiden, först nu de senaste månaderna med oss. Innan har hon inte riktigt förstått grejen med oss människor. Hon är mycket förtjust i sina små råttor och är den enda av katterna som leker själv. Hon har en massa små egenheter för sig som att slicka på påsar och fönsterglas, titta på tv och slicka Robban i örat (som nog har de renaste öronen i stan). Hon är väldigt nyfiken och är med överallt och kolla vad vi och de andra katterna gör. Tyvärr har hon inte riktigt förstått det här med pälsvård och fick besöka veterinären för en liten rakning. Detta gjorde att hon numer ser lite..udda ut:) Hon är alltid snäll och trevlig och väldigt lätthanterlig, tyvärr en riktig torrfoderjunkie;).

Med vänliga hälsningar
Cecilia

veronica 03:38, 31 juli 2012

Har ingen katt från katthemmet men köpte loss en katt av en missbruksfamilj, jag är nu helt fascinerade av det lilla sällskaps sjuka djur vi skaffat oss och läser allt om katter! Tack för din berättelse, den värmde en kattväns hjärta!

Eva 22:45, 10 augusti 2012

Underbart att läsa om hur bra dom har fått det :D

    Skriv en kommentar



Aschberg o Co juli 12-4 Aschberg o Co juli 12-3 Aschberg o Co juli 12-2 Aschberg o Co juli 12

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen