Meny

9 mar 2017

Kimmi & Simon 3

Hej, 


Nu har SimSim och Woden (tidigare Simon 3 och Kimmi) varit hos oss i lite över ett år och det har varit en mysig resa, och det har varit lite av en resa för mycket har hänt. 

När pojkarna kom hem till oss var dom väldigt försiktiga och det blev tydligt att dom både var rädda för höga ljud och snabba rörelser. Första månaden såg vi inte mycket av dom, då gömde dom sig mest under sängen och soffan och spanande på oss. Framförallt Woden var mycket försiktig och kan fortfarande vara lite skeptisk och går ibland undan när det blir för mycket. 


När dom väl vågade sig fram lärde vi oss snabbt att det här var två väldigt olika små herrar. SimSim är framåt, tycker om att klättra och är väldigt nyfiken, Woden är mer intresserad av att sova i solen, sova i soffan och frukost. Dom leker och busar lite med varandra men det sker oftast med att Woden ligger på hallmattan och viftar efter SimSim som jagar runt honom. 


SimSim är också väldigt förtjust i sin matte, varje natt vill han komma och gosa och sover på min sida sängen. Och vart jag än är i lägenheten så vill han vara med och hålla koll. Woden är lite mer husses pojke, det är bara Björn som får bära på honom och blir han dessutom kliad på magen spinner han så huset skakar. 


Men det har inte bara varit solsken och problemfritt, innan dom lärde sig att vi var snälla människor var det lite problem med lådan. Framförallt SimSim kunde protestpinka bredvid lådan, tillslut listade vi ut att det var sanden han inte gillade och att dom nog ville ha fler lådor. Så nu är det pellets och 3 lådor som gäller. Dom tuggade även av en och annan laddsladd den första tiden. Men nu har det inte hänt på väldigt länge så vad det än var vi gjorde fel så är vi nog förlåtna nu. 


Vi har också fått lära oss att Woden ser väldigt dåligt. När vi var hos veterinären på årskontroll och slog kattdoktorn fast att det bruna ögat fungerar inte bra och att vi måste hålla extra koll på det så det inte börjar bråka med honom. För då kanske dom måste plocka bort ögat. Det är nog därför han inte tycker om att klättra och är lite mer försiktig. 


I det stora hela verkar dom trivas ganska bra här i lägenheten med oss, och vi är väldigt glada över att ha våra små gubbar hos oss. 


Kramar och bästa hälsningar,

Alysia, Björn, SimSim och Woden

Suzanne, volontär 16:35, 10 mars 2017

Fina nyheter, på det stora hela, om våra fina f.d. små gäster. Tack för att ni tar så väl hand om herrarna!

Linda 13:34, 27 april 2017

Vad kul att höra! Jag var deras akuthem och trevligare missar får man leta efter! Speciellt Simon var en väldigt stor personlighet. Intressant med Kimmis öga, det kanske förklarar hans lugna karaktär lite.
Hur som helst så blir jag väldigt glad att höra att dessa killar har fått det så bra! ??

    Skriv en kommentar



Simon 3-Kimmi mar 17-4 Simon 3-Kimmi mar 17-2 Simon 3-Kimmi mar 17 Simon 3-Kimmi mar 17-3

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen