Meny

20 dec 2018

Vaddon - 2 år i nya hemmet

Idag (2018-12 17) är det 2 år sedan den här lilla busen flyttade hem till oss från Stockholms katthems skyggisavdelning. Han var den skyggaste av de skygga och gömde sig när jag kom på besök, på katthemmet, och ville inte komma fram. Alla andra katter på avdelningen kom fram och kollade mig åtminstone en gång var, men Vaddon (som han hette då) ville inte. 


Han kom hem till oss och gömde sig i kattoan som vi hade på gästtoaletten på den tiden. Om man kom för nära så väste han och blev därför döpt till, dagens namn, Stig och mellannamn Väs och fick sedan smeknamnet Stickan.


Han höll sig på toaletten i 24 timmar varefter han gömde sig i Tigers fåtölj i mitt sovrum i ytterligare ett dygn. Han tog i och med det över den som trygg plats från Tiger som flyttade ut i vardagsrummet. Efter 2 dygn så kom Stickan sedan ut och gjorde ärevarv i vardagsrummet med rest svans och den har han inte fällt ned sedan dess. Han blev snabbt kompis med Tiger och hade skoj med honom i drygt ett år tills Tiger fick gå över regnbågsbron pga njursvikt som ej gick att fixa.


I dag så talar han tydligt om vad han vill med tydliga ljudningar och tecken. Alldeles innan jag började skriva detta så ylade han lite och lade sig på golvet alldeles framför min fåtölj och ville bli klappad på ryggen en liten stund och sen upp på ryggstödet av soffan igen. 🐈


Med vänliga hälsningar
Pontus & Solveig Lundqvist



Annikki-volontär 07:37, 22 december 2018

Vilken härlig berättelse!!
En riktig skyggis som blev tryggis!
Lycklig kisse som fick ett riktigt hem just hos Er!

    Skriv en kommentar



Vaddon dec 18

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen