Meny

16 mar 2011

Davida

En hälsning från ligisten Davida (tidigare kallad prinsessan Davida):

Nu har jag bott i min familj i en månad. När jag kom hit skulle jag ta det lugnt ett par veckor eftersom jag var nyamputerad. Det gick bra i ungefär två dagar. Sedan dess har det varit full rulle. Jag busar och busar och leker och busar och husse och matte undrar om jag någonsin sover. Det gör jag inte. Åtminstone inte när de är hemma. Och absolut inte på nätterna. Och som ni förstår så sover inte de heller. Och inte grannen under oss.

Jag har fått en storasyster som heter Blossom. Hon är väldigt snäll och visar hur saker ska gå till. Hon kämpade tappert de första veckorna med att förklara vad man får och inte får göra (typiskt korkade regler som att det är förbjudet att öppna garderoben och packa ut all smutstvätt och sprida i hallen). Nu har hon gett upp. Jag gör som jag vill. Äter skosnören och borstar tänderna med mattes eltandborste i smyg. ;-)

Köket har jag pysslat en del med de senaste veckorna. Vi har hittat en rutin där jag monterar ned socklarna i köket, sen kommer husse att säga ajabaja och monterar tillbaka dem. Sen monterar jag ned dem igen och så säger husse ajabaja och montera tillbaka dem igen. Då går jag ett varv, återvänder och monterar igen. Och så fortsätter det tills husse inte orkar mer. Han tackar i smyg sin lyckliga stjärna för att jag bara har tre ben och vill inte föreställa sig vad jag hade kunnat ställa till med om jag haft fler. Kökssocklarna är nu fastsatta med fotbollstejp.

Det var förresten en journalist här från Djursjukhuset. Väldigt trevlig. Märkvärdigt att bli intervjuad också. Hon frågade om husse och matte tycker synd om mig för att jag är handikappad. Den frågan var det ingen som förstod....

Matförbrukningen är på topp. Jag äter torrfoder som en normalstor schäfer. Med tanke på hur aktiv jag är så är det antagligen ganska lite. Ibland äter jag annat också. Tex när matte gick till jobbet första gången. Då blev det ju så förfärligt tråkigt. Blossom bara sov och sov. Urtrist. Så jag passade på att äta upp en pärlhyacint som min kattmormor lämnat på köksbordet. Matte kom hem och fick nästan spader. Letade och ringde och googlade för att se om den var giftig. Och eftersom ingen visste säkert så blev det till att åka taxi till Djurakuten för dropp och kolbehandling. Både för mig och Blossom. Matte var nära ett sammanbrott (tänk er själva, jag som gått igenom så mycket och så trodde matte att hon lyckats ta livet av mig på bara en helg!). Husse också. Blossom var lika lycklig som alla syskon som råkar ut för kollektiv bestraffning. Det gick ju trots allt inte att bevisa vem som ätit upp blomskrället och då måste man ju vara på den säkra sidan. Ha! Sammantaget var utflykten ett bra test på vad den här nya familjen duger till. Kändes tjusigt att få åka taxi fram och tillbaka och att höra matte storgråtande säga till receptionisten "Försäkringen går inte igenom förrän om 10 dagar men vi betalar vad som helst, vad som helst!". Det är liksom bra att veta sitt värde när man är ny.

Sammantaget så är familjen väldigt bra. Bra storasyster och sjysst käk och mer leksaker än på leksaksaffären. Visste inte ens att det fanns så många. Och husse och matte som verkar bry sig en del. Och bra kattsäng, 2x2m med duntäcken! :-)

Ingrid 08:46, 16 mars 2011

Helt underbart! Skrattar så tårarna rinner!! Vem hade anat att det bodde en sån charmig ligist i lilla Davida som vi pysslade om så. Och så fantastiskt med en husse och matte med glimten i ögat som står ut med alla upptågen!

Ingrid (volontär)

Ann-Sofi 09:25, 16 mars 2011

Underbart!! Fortsätt så Davida!

Frida 09:46, 16 mars 2011

Vill gärna tipsa om en bra sökmotor över giftiga och ogiftiga växter. Man behöver dock det engelska namnet men det brukar vara lätt att hitta via Wikipedia.

http://www.aspca.org/Pet-care/poison-control/plants-by-scientific-name.aspx

Alla växter finns inte med men jag brukar hitta de jag letar efter där.

Lotta Hellron 10:21, 16 mars 2011

Skrattar så jag gråter......helt underbart! där ligger till och med min Cornish rex och hans katthemssyskon i lä..... Fantastisk text.

Lotta, Litchi, Wasabi och Ulrik

Suzanne 11:45, 16 mars 2011

Heja Davida! Kör hårt, men glöm inte att du inte har fler 'reservhjul' så se till att du inte bryter något ben.

Ingmarie (volontär) 11:55, 16 mars 2011

Helt underbart! Redan på katthemmet visade Davida att hon inte tillhör den blyga typen men nu verkar hon leva ut hela sitt register. Vilken tur att omgivningen verkar tålig ;-))
Det var en stor ära att få köra hem denna speciella lilla kisse i rykande snöstorm till "Hjortis".
Tack för en underbar solkatt, fick mig en riktig glädjekick! Stor kram från Ingmarie

Per Arne 12:59, 16 mars 2011

Man får sina aningar när man läser det inledande "En hälsning från ligisten Davida (tidigare kallad prinsessan Davida):" och tittar på bild nummer tre ...

Sedan skrattar man så man storknar från början till slut.

Davida, din matte är en fantastisk skribent med glimten i ögat och humor i pennan. Dina hyss är ett utmärkt stoff för hennes sprudlande berättarkonst.

Och förresten, med tanke på din kungligt fina kattsäng, så betraktas du nog fortfarande som en prinsessa (världens första ligistprinsessa?). Katten hemma hos mig, Sessy, får nöja sig med en kattsäng på futtiga 2x1,20 m - med bara ett täcke - utan dun.

Ann-Sofie 02:10, 17 mars 2011

Vad hon har tuffat till sig den lilla förskrämda missan som låg och tryckte i ett hörn inne i karantän för några månader sen. Eller det kanske bara var spel för gallerierna för att snabbare slippa ur fångenskapen därinne. ;)

Underbart att höra om alla upptåg och det var några sömndruckna pälsbollar här hemma som yrvaket tittade ner på en storskrattande matte och inte alls förstod vad som var så roligt mitt i natten.

Helén Sandberg 15:23, 17 mars 2011

Tack för en bra o rolig historia o för att ni tagit hand om det lilla livet - en riktig Aristocat!

Björn 19:56, 17 mars 2011

Vilken härlig läsning! Så glad att kungadömet fått en sån värdig härskare ,-)

Blivande hundägare 22:14, 19 mars 2011

Hallå,
Davida har faktiskt en styvmormor oxå. Till skillnad från den elaka mormodern tillhandahåller hon enbart krav- och rättvisemärkta leksaker, godkända av Kattstyrelsen i könsneutrala färger. Det är därför Davida aldrig leker med dem.

A-M (på Katthemmet) 22:44, 21 mars 2011

Vilken tapper och go' tjej hon är, Davida! Vi på Katthemmet såg att hon har en otrolig energi. Och så brukade hon lägga huvudet på sned och prata lite, en sån söt tjej!

Pernilla 13:24, 17 augusti 2013

Så härligt att läsa. Lycka till Davida med livet och din fina familj.

    Skriv en kommentarDavida Davida-2 Davida-5 Davida-3

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen