Meny

24 nov 2020

Bernita - uppdatering

Det har nu gått drygt ett halvår sen Bernita kom till mig 2020-06-02. Nu finns det bara två saker kvar som vittnar om att hon är en f.d vildkatt och det är att jag inte kan lyfta henne än och att hon är rädd för andra människor än mig. Men hon blir modigare och modigare när det kommer till andra människor. Hon går inte längre och gömmer sig utan lägger sig på behörigt avstånd och bevakar. Senast en kompis var här slutade det med att Bernita låg och rullade på hennes fötter och ville bli kliad.


Bernita är helt underbar och har en jättefin personlighet. Efter tre veckor njöt hon av att bli klappad och kliad om man distraherade henne med lek och hon inte såg att det var händer och en människa inblandat. Efter sex veckor var rollerna ombytta för då var det hon som kom till mig för att bli klappad och kliad. Hon älskar att gosa och kan inte få nog. Ibland kan goset och kurrandet övergå till lite nafsande. Men aldrig hårt. Hon är väldigt mjuk i sitt sätt. Bernita är morgonpigg och vill att jag stiger upp samtidigt som henne. Oftast börjar hon vid 04:30. Hon springer fram och tillbaka i sängen och jamar. Får hon ingen reaktion från mig då så nafsar hon lite i min arm. Går jag inte direkt till köket och ger henne frukost så springer hon efter mig och nafsar mig i vaderna samtidigt som hon pratar högt och mycket.


Nyligen var hon på ett omfattande besök hos veterinären då hon ibland hostar på nätterna samt att jag känt en liten knöl på hennes mage. De rakade lite på ena benet och tog många rör med blod, klämde på magen och konstaterade att det var ett navelbråck. De kollade ögonen (som är lite rinniga), tog tre röntgenbilder på lungorna samt vaccinerade. Allt detta utan något lugnande medel och utan att hon klöste eller bet, trots att hon inte är van att bli lyft. Så snäll, så modig och så uthållig! Veterinären var imponerad. Nu får hon tabletter mot astma och vi skall tillbaka om några veckor och utvärdera.


Bernita är en liten natt-katt som älskar att busa och leva rövare på nätterna. Det är alltid spännande att se i vilket skick vardagsrummet är när man vaknar på morgonen. Vid läggdags sitter hon och ropar högt på min andra katt (som lägger sig när jag lägger mig och vaknar när väckarklockan ringer) utan respons. Så då roar hon sig på egen hand istället. Självständig tjej! Dock kommer hon och sover med mig lite då och då under natten. Det kan vara på min bröstkorg, under min ena arm, under min andra arm, längs ett ben etc. Där hon hittar värme helt enkelt och det är SÅ mysigt!


Jag är så imponerad av denna tjej och hennes snabba framsteg. Hon är så öppen och levnadsglad och älskar andra katter. Hade det inte varit för att min andra katt är så känslig för förändringar och väldigt undergiven så hade jag hämtat hem fler vildkatter från Katthemmet för länge sen. Att få jobba med en vildkatt och få så fina framsteg har varit helt fantastiskt.


Vi skickar också en hälsning till Bernitas bror Bartek och hoppas att vi får se en uppdatering på hur det går för honom. 

Suzanne, volontär 12:52, 25 november 2020

Förvildade tamkatter är så tacksamma att ha i sitt hem. Varje framsteg gör en lycklig och här har det gått undan. Fina Bernita, du har verkligen hamnat i rätt hem <3

Outi 17:11, 25 november 2020

Hej och tack för att du berättar!

Jag är nyfiken på hur relationen katterna emellan är?
Din tidigare katt är väldigt undergiven och känslig för förändringar som du skrev kontra "full fart framåt" som Bernita är.
Skriv gärna och berätta!

Hälsningar, Outi

Sophia 20:52, 27 november 2020

Hej, det går väldigt bra. Bernita är väldigt mjuk till sättet. Hon äter sin mat och sen går hon och rekar Prickena matskål. Han sätter sig bredvid och låter henne äta hans mat. Han ligger och myser med mig och så kommer Bernita och vill mysa. Då går Pricken sin väg. Han leker med en leksak, då vill hon också leka med den leksaken och han låter henne ta den.
Pricken skulle aldrig försvara sin position utan går hellre undan. Men det är inget bråk eller slagsmål mellan dem. De leker ihop och myser ihop men Pricken är den som ger efter om de båda vill ha samma sak.
Tack och lov är Bernita så mjuk i sitt sätt och älskar andra katter så det blir ingen direkt dominans från hennes sida. Jag tror att hon bara vill vara nära Pricken hela tiden och göra samma saker som han gör.

Sophia 20:59, 27 november 2020

I början var det jättejobbigt för Pricken att Bernita var uppe på nätterna. Han var tvungen att vara i vardagsrummet på natten för att hålla koll på henne.
Bernita är nu lugnare på nätterna och Pricken sover med mig igen.
Jag försöker stimulera henne så mycket som möjligt på dagarna för att få det lugnare på nätterna. :)

Sophia 06:57, 28 november 2020

Ni kan se mer av Bernita på Instagram:
#BonitaBernita

Erica 19:50, 16 december 2020

Det är så roligt att höra att Bernita har det bra! Vi har Bartek hemma hos oss och jag ska försöka få till en uppdatering innan jul. Han är ljuvlig! En riktig mjukis, både till sinne och päls! :)

    Skriv en kommentar



Bernita nov 20-2 Bernita nov 20

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen