Meny

27 dec 2020

Bartek, Ellinora & Eugene

Här kommer en julhälsning från Bartek, Ellinora och Eugene som har delat hem med oss sedan 29 mars i år. Alla tre var utekatter från början och det har märkts och märks fortfarande. Våra tigrar, Ellinora och Eugene, är yngre och har haft lättare att anpassa sej, de behövde några dagar under säng och soffa precis i början men sen vågade de sej ut. Bartek hade det svårare. Han bodde under sängen i ett par veckor och när han väl vågade sej fram behövdes inte mycket för att han skulle springa och gömma sej igen. Allt var läskigt för honom: tv:n, att vi överhuvudtaget rörde oss och plötsliga ljud som t.ex. vattenkokaren. Som tur är har alla tre varit mycket matmotiverade. Sakta men säkert har de blivit ganska trygga och de har stort nöje av varandra och röjer runt en hel del, speciellt nattetid. 


Eugene är den extroverte och behöver umgås hela tiden och det har visat sej att han tycker väldigt mycket om att mysa med Bartek (som är en mycket vänlig själ och ställde upp så snällt i början, men nuförtiden njuter han lika mycket som Eugene). I somras bodde katterna mer eller mindre på balkongen där Eugene bosatte sej i rosenbusken och lyckades tömma krukan på jord innan sommaren var slut. Ellinora är en blixtsnabb jägare och har slukat insekter på löpande band. Bartek, han tycker om att sniffa, han är lite grann som tjuren Ferdinand, han har suttit där och luktat på sina blommor hela sommaren. 


Under tiden som gått har vi lärt känna varandra och vi är ganska trygga med varandra men andra människor är fortfarande läskiga. Alla tre tycker om kel och gos. Ellinora var väldigt avvisande i början men hon är nu den som tyr sej mest till oss och inte kan få nog av kel. Bartek som inte heller ville att vi skulle vara nära honom i början kommer nu sättande för att bli klappad. Eugene har accepterat gos från början. Ellinora och Eugene accepterar också att vi lyfter upp dom men dom har ännu inte förstått vad som är meningen med att bli buren, eller att sitta i knät. Bartek, som är byggd som en liten ardennerhäst och låter som en sån när han springer runt, tycker inte alls om att bli buren utan lyckas ta förvånansvärt eleganta språng för att undvika det. 


Nu när vädret är lite bistrare får vi sällskap i sängen var och varannan natt, av en, två eller alla tre katterna. Bartek är nog den som överraskat oss mest. Han är en mycket försiktig katt men har utvecklat en härlig lekfull sida som är värmande att se. Men vi är så glada i ALLA tre våra kattkompisar och vi är så tacksamma över att Katthemmet finns och alla ni som jobbar där!


Erica och Simon


Sophia 19:53, 28 december 2020

MEN vad roligt att läsa! Jag har Barteks syster Bernita hos mig. Hon är så mysig och har en jättefin och sprallig personlighet. Hon är otroligt social mot mig och min andra katt och hon kollar till oss flera gånger i timmen. Hon försäkrar sig ofta att jag inte glömt hur man kliar henne under hakan.
Bra att känna till för er är att Bernita har lätt astma ifall Bartek skulle visa symptom på hosta. Det är lätt att ge henne medicin då hon också älskar mat.
Kolla gärna in Bernita på instagram: #BonitaBernita

    Skriv en kommentarBartek-Ellinora-Eugene dec 20-2 Bartek-Ellinora-Eugene dec 20 Bartek-Ellinora-Eugene dec 20-3 Bartek-Ellinora-Eugene dec 20-4

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen